Instituțiile noastre cele de toate zilele…. inerte și inutile. DSP Arad nu reacționează într-un caz de boală gravă

0
334

Nepăsarea autorităților față de problemele de sănătate ale cetățenilor, deși proverbială, relevă faptul că o nouă conducere într-o instituție nu înseamnă mai multă implicare, ci același sistem putred care nu se apleacă la problemele deosebit de grave ale oamenilor.

Este cazul unei arădence, care suferă de cancer și pentru a merge în străinătate la tratament, nu i s-a răspuns solicitării de a nu fi introdusă în carantină instituționalizată la întoarcerea în țară.

Solicitarea a fost făcută cu destinație către DSP Arad și către Raed Arafat, dar până acum, niciun răspuns, nicio confirmare de a-i fi permis să intre în izolare la domiciliu, o dată ce femeia are dovada că nu suferă de covid-19. Asta în condițiile în care autoritățile maghiare i-au oferit un răspuns în câteva ore de la solicitare, în vreme de răspunsul celor din țară se lasă așteptat de câteva zile.

Sunt un pacient cu neoplasm mamar stâng cu recidivă și metastaze hepatice, aflat în tratament. În urma investigațiilor periodice de urmărire a bolii s-a descoperit recidivă la sânul stâng cu complicații hepatice. Am făcut investigații urgente în Arad unde s-a descoperit recidiva și metastazele hepatice cu mențiunea imposibilității și a riscului de a preleva probe de biopsie rapide în vederea stabilirii exacte a tipului de ganglioni existenți.

Ca urmare am făcut o programare la o clinică privată din Viena, unde s-au putut preleva biopsiile necesare (ficat, sân stâng și drept), iar tratamentul s-a făcut în România la Arad sub îndrumarea și monitorizarea d-nei doctor Ilie Cristiana. În momentul de față am terminat chimioterapia pentru sân, iar în continuare fac tratament pentru metastazele hepatice existente. În momentul acesta ne aflăm în perioada de reevaluare și evoluție a bolii de la sân și ficat, fapt pentru care trebuie să facem deplasarea la Viena.

În data de 13 aprilie suntem programați la Viena pentru repetarea tuturor analizelor în vederea stabilirii evoluției exacte a bolii și de stabilire a termenului în vederea operației de extirpare a sânilor.

(…) Menționez că am făcut demersuri către autoritățile din Ungaria, unde am găsit înțelegere și am obținut scrisoare de derogare pentru tranzit prin Ungaria.

Aduc în vederea dvs. faptul că am făcut în data de 07.04.2020, testul covid-19, de unde am primit rezultatul negativ pentru coronavirus”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.