Instituțile culturale arădene își deschid porțile de Noaptea Muzeelor

0
416

Complexul Muzeal Arad, cu sprijinul Consiliului Județean Arad și al Rețelei Naționale a Muzeelor din România,  organizează și anul acesta Noaptea Muzeelor, eveniment care va avea loc sâmbătă, 12 iunie, orele 12.00-22.00.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 17-a ediție.

Rețeaua Națională a Muzeelor din România a ales, în premieră, să propună o dată diferită față de cea oficială – 12 iunie 2021.

După experiența inedită de anul trecut când ediția a fost una exclusiv online, anul acesta majoritatea covârșitoare a muzeelor s-a reîntors la normalitate. Muzeele propun din nou evenimente fizice, la fel ca și celelalte entități culturale care se branșează an de an la acest proiect muzeal european, fiind impuse doar niște norme sanitare desfășurării normale a evenimentului.

În Arad, puteți vizita, în data de 12 iunie, între orele 12 și 22, următoarele instituții culturale: Palatul Cultural (Piaţa George Enescu 1, Arad), Muzeul de Artă (Str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj II), Sala Clio (Str. Horia 10), Muzeul de Istorie/Palatul Cultural – etaj II (Piaţa George Enescu, 1 – intrarea dinspre Parcul Copiilor), Muzeul de Științe ale Naturii- Palatul Cultural (intrarea dinspre Parcul Copiilor).

Intrarea este gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.