calciuInsuficienţa vitaminei D în organismul copiilor creşte de trei ori probabilitatea ca aceştia să dezvolte reacţii alergice la medicamente, avertizează un studiu al institutului australian Murdoch (MCRI) publicat luni în revista The Journal of Allergy and Clinical Immunology şi preluat de agenţia EFE.

Cercetătorii australieni au mai descoperit că insuficienţa vitaminei D, numită şi ‘vitamina soarelui’, creşte şi riscul unor alergii la diferite alimente, deşi nu au găsit o corelaţie între lipsa acesteia şi eczeme. Dar ei subliniază că această cercetare este valabilă numai pentru copiii ai căror părinţi s-au născut în Australia, nefiind luate în calcul variabile precum culoarea pielii sau factori de mediu.

În cadrul investigaţiei au fost evaluaţi 5.276 copii în vârstă de un an, care au fost supuşi unor teste pentru a se vedea dacă sunt alergici la alimente precum ouă, alune ori susan, iar rezultatele au fost comparate cu nivelul lor de vitamina D în sânge. Coordonatoarea studiului, Katie Allen, menţionează că sporirea insuficienţei de vitamina D în ultimii 20 de ani a evoluat în paralel cu creşterea numărului cazurilor de alergii alimentare.

Sursa: http://www.agerpres.ro

Recomandările redacției