În anul 2019, arădenii trec printr-o situație care pare ciudată și imposibilă într-un oraș mare precum Aradul. 

Sunt aproximativ 500 de arădeni care se chinuie zilnic să ajungă la casele lor peste un pod care suferă stricăciuni la fiecare mărire a debitului Mureșului, fiecare ploaie făcând accesul spre casă tot mai dificil.

Oamenii sunt locatari pe Trei Insule și își pun viața în pericol când vine vorba de mersul acasă sau mersul în oraș. 

Aceștia nu au beneficiat până acum de reconstruirea podului care face legătura între insulă și oraș chiar dacă și ei plătesc taxe, simțind că ei și locul în care locuiesc nu este un interes pentru administrația locală, fiind foarte deranjați de modul în care sunt tratați. 

Se presupune că podul este, de fapt, o construcție proprie a insularilor, nu este încă în posesia Primăriei, de aceea nu se fac investiții în el de la bugetul local, momentan fiind un pod care trebuie reconstruit de locatarii insulei și îngrijit de aceștia dacă își doresc să îl folosească.

Cu toate acesta, insularii se simt neîndreptățiți, consideră că își pun viața în pericol și că acest pod trebuie refăcut de cineva într-un mod cât mai profesionist ca să nu ajungă să își piardă viața în încercarea de a ajunge acasă. 

Recomandările redacției