În urma unui proiect demarat de Consiliul Judeţean Arad şi care vizează domeniul locativ la nivel de judeţ, Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative Arad a participat joi, 18 august, la o întâlnire de lucru organizată de Primăria Pâncota. Acţiunea a avut ca temă principală înfiintarea asociaţiilor de proprietari în oraşul Pîncota, unde există 12 blocuri de locuinţe construite între anii 1950-1990, clădiri care necesită reparaţii şi renovări precum şi creşterea performanţei energetice.
S-au făcut informări cu privire la condiţiile înfiintării  asociaţiilor de proprietari, la rolul acestor asociaţii şi la avantajele care decurg din înfiinţarea lor.
S-au supus dezbaterii diverse pro­bleme ridicate de locatarii din Pâncota prezenţi într-un număr impresionant, probleme de convieţuire în condominii, de recuperare a debitelor, de găsire a soluţiilor pentru problemele sistemului de încălzire a clădirilor precum şi posibilitatea înscrierii în programul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe şi accesarea fondurilor europene. Apreciem implicarea Primăriei Pâncota în proiectele de creştere a confortului locativ”, afirmă în comunicat Dorina Lupşe, preşedinta ULAL Arad.

Recomandările redacției