Întâlnire cu poetul Vasile Leac

0
520

Pentru iubitorii de literatură, Biblioteca Judeațenă „Alexandru D. Xenopol” Arad găzduieste întâlnirea cu poetul Vasile Leac a cărui ultim volum de poezie “M O N O I D E A L” a apărut la sfârșitul anului trecut la editura Nemira.

Evenimentul va avea loc în Sala „Astra” a Bibliotecii Județene, vineri de la ora 15.00.

Va fi o discuție liberă în care autorul va vorbi despre propria operă și va răspunde la întrebările publicului.

Vasile Leac trăiește și lucrează în Arad și București.

A publicat mai multe cărţi de poezie, precum: Seymour: Sonată pentru cornet de hârtie, Ed. Vinea (2005, 2006, 2013); Dicționar de vise, Ed. Cartea Românească, 2006; Lucian – un experiment – CDPL, 2009;  Toți sunt îngrijorați,  Ed. TracusArte – colecția NEO – 2010, 2015; Unchiul este încântat, Ed. Charmides, 2013.

Autorul este membru fondator al grupării literare „Celebrul Animal”  şi al revistei „Ca şi Cum”.

În 2012, împreună cu Bianca Băilă, înființează la Timișoara MOI; coautor al evenimentelor „așteptarea are ceva în comun cu gulerul ridicat al hainei cu care mergi la întâlnire“. Participă în cadrul platformei Spații în așteptare – 2013 cu proiectul „Cuptorul din fabrica de zahăr“.

De asemenea, Leac are și câteva filme documentare realizate: în 2014 – The Village Drones (l); 2015 – The Village Drones (ll); 2016 – Trasee descriptive cu intrus.

Manifestarea din 8 februarie este continuare a seriei de întâlniri autor-public, organizată de Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol” în cadrul proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și finalizat în 2018.

Continuarea proiectului va fi susținută de către Consiliul Județean Arad.

Felicia-Livia Pădureț

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.