Conducerea Complexului Muzeal a participat la o întâlnire pe teme de management muzeal și cultural cu dr. Branko Banovic, directorul Muzeului Regional Pljevlja din Muntenegru, cadru didactic universitar la Universitatea Donja Gorica. Dezbaterile de început s-au desfășurat la inițiativa doamnei prof. univ. dr. Ramona Lile, Rectorul Universității „Aurel Vlaicu”, stabilindu-se contacte profesionale în vederea efectuării unor schimburi culturale viitoare și demersuri pentru protejarea și valorificarea patrimoniului muzeal al celor două instituții, prin proiecte comune de cercetare științifică, conferințe și proiecte expoziționale.  

Întâlnirea managerului Complexului Muzeal Arad, Constantin Ioan Inel, cu omologul din Muntenegru s-a desfășurat la Palatul Cultural Arad și s-a încheiat cu vizitarea expoziției de istorie, dedicată Revoluției române de acum 30 de ani, „Arad – decembrie 1989”, delegația Muzeului Regional Pljevlja din Muntenegru fiind însoțită de cadre didactice universitare arădene.

Delegația din Muntenegru la Arad a fost prezentă cu scopul participării la cea de-a XVIII-a ediție a Școlii de Vară „Comunicare și interculturalitate”, organizată de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, cu sprijinul Primăriei Arad prin Centrul Municipal de Cultură.

 

Recomandările redacției