Întâlnire de lucru peer-review la nivelul instituțiilor publice de asistență socială la Arad

0
1000

Direcția de Asistență Socială Arad a organizat în perioada 6-7 septembrie 2018 o întâlnire de lucru peer-review la nivelul instituțiilor publice de asistență socială din România, având ca obiectiv facilitarea schimbului de experiență, a modelelor de bune practici și identificarea celor mai oportune modalități de intervenție în practica socială.

În deschidere au susținut alocuțiuni domnul viceprimar Levente Bognar, consilieri locali municipali, doamna Ana Rădulescu – raportor național al European Social Network și director CFCECAS, reprezentanții Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad și doamna Ștefana Zibileanu – președinte al Corpului profesional al specialiștilor în servicii sociale din cadrul Asociației Municipiilor din România.

Prima zi a întâlnirii a continuat cu vizite la obiective din cadrul Direcției de Asistență Socială Arad, Creșa nr.1 cu program săptămânală din str.Izoi, care a fost renovată prin implicarea comunității locale, sponsori privați și voluntari. Vizita a continuat la Centrul de Îngrijire pentru Persoane Vârstnice, situat pe Calea Bodrogului.

A doua zi a fost dedicată ONG-urilor, organizații ce au un rol foarte important în comunitate. Întâlnirea de lucru a fost un bun prilej pentru reprezentanții ONG-urilor să prezinte obiectul de activitate, acțiunile dar și planurile de viitor.

La acest eveniment a fost prezent și sociologul italian Luca Vincenti, care a prezentat importanța familiei pentru tineri, a mediului școlar, a anturajului, dar și riscurile consumului de droguri și alcool. Întâlnirea a reunit directori si specialiști în asistență socială, asistenți sociali locali și din țară, ONG-uri, instituții colaboratoare și universitățile arădene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.