Premierul Viorica Dăncilă a discutat, ieri la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis despre stadiul pregătirilor pentru preluarea României a preşedinţiei Con­- siliului Uniunii Europene din ianuarie 2019, informează Guvernul.
Dăncilă a ajuns la Palatul Cotroceni la ora 10.30 și a plecat în jurul orei 11.15, fără să vorbească cu presa. „Azi, 18 iulie, prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu preşedintele Klaus Werner Iohannis, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce priveşte stadiul pregătirii dosarelor şi a temelor de interes, cât şi referitor la aspectele tehnice, de infrastructură şi program“, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului, relatează Mediafax.
În cadrul discuţiilor între premier şi şefului statului a fost subliniat obiectivul României de a contribui „la definirea şi promovarea interesului comun european, la asigurarea unităţii şi coeziunii între statele membre precum şi la reapropierea cetăţenilor de Uniunea Europeană”, potrivit sursei citate.
Premierul Dăncilă i-a prezentat preşedintelui Iohannis obiective pe care România şi le va asuma, în perioada în care va deţine preşe­dinţia Consiliului UE, în raport cu o serie de dosare europene majore.
În această săptămână, au apărut informaţii în spaţiul public potrivit cărora Guvernul ar vrea o OUG pentru pentru graţiere şi amnistie. Ar fi ultima săpămână în care Cabinetul Dăncilă ar putea emite ordonanţe de urgenţă, joi fiind ultima zi a sesiunii extraordinare, nemaifiind necesară con­vocarea Parlamentului pentru o adoptare ulterioară. Liderii coaliţiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au infirmat informaţiile potrivit cărora Executivul ar avea intenţia adoptării unei astfel de ordonanţe de urgenţă.

Recomandările redacției