În urma afirmaţiilor şefilor CJA, precum şi ale unor consilieri judeţeni, legate de modul în care Inteco Holding s-a achitat de sarcinile contractuale privind deszăpezirea, Olivian-Constantin Drob, directorul tehnic al Inteco Holding dă o replică dură „politrucilor” care sunt interesaţi doar să-şi facă imagine prin orice mijloace. „Inteco Holding se vede prinsă în răfuielile politice ale partidelor. Cu o perseverenţă demnă de o cauză mai bună, atât PSD cât şi CJA aruncă acuze nefondate, în ciuda faptului că, aşa cum am arătat cu amănunte, cu probe evidente, în mod sistematic am fost împiedicaţi de către CJA să acţionăm cu toate utilajele pe care le avem. CJA continuă să se derobeze de responsabilitate pentru derularea programului de deszăpeziri. Senatorul Mihai Fifor nu s-a mulţumit să atace nejustificat CJA şi Inteco, ci şi-a trimis la atac locotenenţii, consilierii judeţeni Marius Sulincean şi Adrian Butunoi, care, în necunoştinţă de cauză, de caietul de sarcini şi contract, de programul de deszăpeziri, au venit cu tot felul de reproşuri. Aceştia au acuzat CJA şi firma că nu-şi face datoria în privinţa curăţării drumurilor de zăpadă, au publicat fotografii şi texte acuzatoare de fiecare dată când pe unele drumuri apăreau probleme. Niciodată, însă, nu venit să informeze corect, să spună că problemele au fost remediate de către lucrătorii firmei, cu toate că nu aveam voie să acţionăm decât cu o parte a utilajelor pe care le avem în dotare “, spune directorul tehnic.

„Speculații electorale”

Din păcate, adaugă el, CJA, în loc să îşi îndeplinească sarcinile, a preferat să mintă că nu are nicio atribuţie, să arunce vina asupra operatorului. Şi, tot din păcare, consilierii PSD s-au prefăcut că îi cred pe cei de la CJA, aşa că au început să le ţină isonul, să acuze şi ei firma. „Probabil, s-au gândit că este mai profitabil din punct de vedere electoral să speculezi nemulţumurile fireşti ale cetăţenilor în situaţii de genul căderilor masive de zăpadă, să-i instigi împotriva unei firme private, în loc să apelezi la calm şi obiectivitate. Este mai simplu să stârneşti furia oamenilor, publicând fotografii cu zăpada care cade non stop şi să spui că firma nu curăţă zăpada în acel moment, în loc să recunoşti, cum este de bun simţ, că degajarea drumurilor se face după ce se opreşte ninsoarea”, afirmă Olivian Drob. „Fac apel la cetăţeni să nu se lase manipulaţi de către aceşti politruci, mai ales că suntem în an electoral. Probabil că, în lipsă de realizări şi de argumente, vor continua, inclusiv prin august, să înfiereze modul în care s-a făcut deszăpezirea, numai ca să arate cât de preocupaţi sunt ei de confortul oamenilor, mai ales că suntem în an electoral, iar oamenii trebuie să-şi dea voturile”, mai spune Olivian- Constantin Drob.
Acesta mai precizează că la următoare licitaţie Inteco Holding nu va mai participa. „Domnul Cionca a declarat că speră ca anul viitor să semneze cu altă firmă, mai serioasă decât a noastră. Oricum, cu firma noastră nu va mai semna, pentru că nu vom mai participa, dar ţin să-i amintesc preşedintelui CJA că atât în 2017 cât şi anul acesta, noi am cerut rezilierea contractului, pentru că am rămas la nivelul anului 2015 şi, din cauza inflaţiei şi a diferitelor prevederi legislative, lucrăm pe pierdere. Pentru că suntem mult sub preţul pieţii, două săptămâni s-au rugat de noi să semnăm. Nu mai voiam, dar, în cele din urmă, am acceptat să mergem până la capăt, sperând că vor respecta prevederile contractuale. Lucru care, aşa cum am arătat, nu s-a întâmplat”, încheie directorul tehnic al Inteco Holding.

Recomandările redacției