La sfârșitul săptămânii trecute am discutat cu omul de afaceri arădean Ovidiu Palcu. Scopul întâlnirii noastre a fost acela de a vedea în ce situație se află compania , mai ales că am văzut o mulțime de utilaje aparținând acestei companii în județ prin locurile în care și noi am circulat. Și concluzia s-a impus de la sine: nu putem spune că nu se lucrează la drumuri , chiar dacă suntem în această criză, cauzată de acest nenorocit de microb Coronavirus. În treacăt fie spus, nu prea am văzut oameni pe stradă în județ, semn că indicațiile autorităților se respectă de către cei mai mulți cetățeni. Dar, să nu ne îndepărtăm de subiectul nostru de astăzi.

– Domnule Ovidiu Palcu știm că sunteți în criză de timp și timpul dumneavoastră este foarte prețios, dar vă rugăm să ne spuneți câteva dintre prioritățile pe care le aveți pe agenda de lucru.

În primul rând vreau să vă spun că Inteco Holding are lucrări suficiente, la care facem față cu succes. Pot zice că deși condițiile sunt cele prin care trecem cu toții, suntem în grafic cu toate lucrările. Practic noi nu am simțit această criză din partea noastră ca firmă, dispunem de toată materia primă care ne aparține . De asemenea avem utilaje, avem forță de muncă suficientă. Singurul lucru este ca beneficiarii, cu care avem contractele făcute, să aibă bani cu care să achite lucrările pe care le executăm noi.

– Am făcut un tur prin județ și într-adevăr am întâlnit multe utilaje în diverse locuri.

– Da, asfaltăm pe drumul județean Sintea Mică-Olari, de asemenea continuăm cu Seleuș-Nădab. Mai avem la Bârzava, mai avem la Socodor de executat drumuri agricole în lungime de 18 kilometri. Avem lucrări la Sânpetru German, limită cu județul Timiș, dar și în localitatea Ususău de Tinca, în județul Bihor. La Hălmăgel mai avem de făcut recepția. Vreau să precizez că pentru noi prioritare sunt drumurile județene. Ar mai fi multe de spus, dar vreau doar să mai adaug că noi dispunem de cariere de piatră, balastieră, care așa cum am mai spus este cea mai mare din întreg Ardealul. Mai avem o stație de mixturi asfaltice, stație de betoane, toată gama de utilaje foarte performante, personal de înaltă calificare și, nu în ultimul rând, poftă de muncă.

– Care este părerea dumneavoastră despre situația de acum , cu acest Coronavirus?

Haideți să lăsăm specialiștii să zică ei ce au de spus. Eu ca sponsor zic că mi-am făcut treaba. Alții nu știu ce au făcut. Eu le urez tuturor sănătate și doresc să se găsească cât mai repede un antidot împotriva Coronavirusului, ca să scăpăm de toată nebunia asta.

Voicu Sida

Recomandările redacției