Inteco Holding, o firmă de construcții cu tradiție

0
384

Inteco Holding este, fără îndoială, una dintre cele mai cunoscute firme de construcții din zonă. Asta, în primul rând datorită lucrărilor de calitate pe care le face și pentru că este o societate cu tradiție. Înființată în 2002, Inteco Holding s-a impus, încetul cu încetul pe piață ca o firmă serioasă, astfel încât, recent, a ajuns să lucreze și în Ucraina. „De la înființare și până acum, societatea noastră și-a câștigat un renume în domeniul construcțiilor de drumuri, poduri, construcții civile, instalațiilor electrice, instala­țiilor sanitare, alimentare cu apă, canalizare, executări linii de tramvai, stații de tratare a apelor uzate, întreținere de drumuri și deszăpeziri. În 2015, Inteco Holding a achizi­ționat o stație de mixturi asfaltice, devenind un important comerciant pe piața materialelor pentru drumuri, furnizând mixturi asfaltice, betoane, emulsie… Pe lângă toate acestea, mai are o ramură dedicată agriculturii, cultivând mari suprafețe de teren agricol. Pentru ca totul să funcționeze la parametri maximi a fost nevoie de achiziționarea unei game variate de utilaje dintre cele mai perfecționate”, ne-a declarat Cosmin Gligor, directorul Inteco Holding.
„Suntem pe baricade”
În continuare, acesta a ținut să precizeze că societatea pe care o reprezintă are o serie de lucrări importante în Ucraina, care sunt tratate cu maximă seriozitate, la fel cum sunt tratate de altfel toate lucrările firmei. „În Ucraina facem lucrări de asfaltare, începând cu lucrările premergătoare asfaltării propriu-zise, până la finalizarea procesului de asfaltare. În ceea ce privește zona noastră, ne pregătim în primul rând pentru deszăpezire. Nu se știe ziua și ora când va trebui să intervenim. Suntem deja pe baricade. Când dă startul Consiliul Județean, intrăm în baze. Avem autospecialele pregătite. De altfel, am achiziționat încă cinci bucăți. De asemenea, trebuie să știți că avem cinci baze bine stabilite, la Arad, Ineu, Sebiș, Chișineu-Criș și Lipova”, a mai spus Gligor.
În ceea ce privește celelalte activități ale societății, directorul susține că în momentul de față se lucrează la Sintea Mare, unde se construiește un adăpost pentru oi; la Șicula, unde se fac lucrări la șanțuri; la Ineu, unde se asfaltează 11 kilometri de străzi; la Bârzava, unde se asfaltează zece kilometri de drumuri; iar la Buteni se asfalteză 11 kilometri de străzi. „Toate acestea sunt pe fonduri europene. Mai avem o aducțiune de apă la Sârbova, în județul Timiș, o localitate care a rămas mai în urmă cu apa curentă și canalizarea. De altfel și această lucrare este tot pe fonduri europene. În concluzie, am putea spune că avem foarte mult de lucru, numai să putem să facem tot ceea ce avem de făcut, dar avem și forța de muncă necesară, acest din urmă aspect fiind cu precădere în atenția patronului. Nu știu dacă ați observat, dar noi nu ne angajăm să facem lucrări mici, pentru că pierdem mult cu deplasarea utilajelor, și fără utilaje ești mort. Cum noi avem toată gama de utilaje performante și un parc de transporturi nou, avem în vedere întreținerea și exploatarea lor”, a încheiat directorul.
Un patron atent la lucrări
Având în vedere că omul de afaceri Ovidiu Palcu, patronul societății, era plecat în Ucraina,
l-am contactat telefonic. „Este foarte greu să ne întâlnim. De multe ori nu am timp nici să mănânc din cauză că trebuie să văd cum stăm cu lucrările în teren. Nu vreau să fiu înțeles greșit, că n-aș avea încredere în subalternii mei, atât în cei de la birouri, cât și în cei de pe șantiere, din contră, trebuie să știți că sunt specialiști și profesioniști adevărați, dar trebuie să văd personal cum stăm cu lucrările, atât în județul Arad, cât și în alte județe și în Ucraina”, susține Ovidiu Palcu. În continuare, acesta afirmă că elicopterul pe care îl deține îi este de mare ajutor, în condițiile date. „Cu ajutorul elicopterului, pot să văd toate lucrările în câteva ore. Nu mai am probleme cu radarele, cu intersecțiile, cu semafoarele, cu statul la barieră și nici probleme de altă natură în ceea ce privește deplasarea”, a ținut să menționeze omul de afaceri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.