Inteco Holding pregătită să înceapă lucrările la drumul Socodor – Nădab

0
360

   Consiliul Județean Arad emite, cu data de 1 martie, ordinul de începere a lucrărilor la drumul județean Socodor-Nădab. Contractul a fost semnat săptămâna trecută.  

Lucrările la drumul județean Socodor-Nădab au valoarea de 8,3 milioane lei, iar termenul de finalizare pentru cei 5 km este de 9 luni. Acest drum, va constitui și prima parte a șoselei de centură a orașului Chișineu Criș și va scoate traficul greu din oraș, pe relația Nădab-Vama Vărșand. Lucrările sunt executate de Compania Inteco Holding.

 Compania care va realiza acest drum județean, este cea serioasă firmă de construcții din județ,  care întotdeauna și-a respectat termenele, ba chiar a terminat lucrările înainte de termenul impus. Despre lucrările efectuate de Inteco, nu se pot spune lucruri rele, decât dacă vrei să fi răutăcios.

Drumul pe care îl va realiza compania Inteco Holding, face parte din inelul care va închide rețeaua de drumuri transfrontaliere, prin care se realizează o legătură de bună calitate între vămile Nădlac și Vărșand, incluzând și localitățile Pereg, Pecica, Turnu, Iratoș, Dorobanți, Macea, Grăniceri, Pilu, Socodor.

„Acest drum leagă comunitățile între ele, facilitează accesul persoanelor din localitățile respective înspre zonele industriale Arad, Nădab. Deci se creează dezvoltare, prin facilitarea mobilității către locurile de muncă și, implicit, creșterea calității vieții beneficiarilor. Drumul  este realizat de Consiliul Județean Arad din fonduri europene, pe programul transfrontalier Interreg România-Ungaria. Vă reamintesc că întregul buget destinat pentru opt județe, pentru modernizarea de drumuri prin acest program transfrontalier, a fost câștigat de Consiliul Județean Arad. Este vorba de 13,8 milioane de euro, din care se realizează o legătură rutieră modernizată între punctele de trecere a frontierei Nădab-Turnu-Vărșand”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Primăriile Chișineu Criș și Socodor sunt principalii beneficiari ai acestui proiect, realizat de Inteco, vor dobândi o șosea nouă de centură.

Flavius Chereji, primarul orașului Chișineu Criș, a declarat: „Șoseaua de centură va scoate traficul greu mai mult din cartierul Pădureni al orașului nostru, unde valorile de trafic sunt foarte mari. De acest proiect beneficiază întreaga zonă. Consiliul Județean Arad dezvoltă o rețea de drumuri județene modern”.

Primarul comunei Socodor, Ioan Jura, a declarat: „Este o zi mare pentru toți locuitorii comunei Socodor, este o zi deosebită și pentru locuitorii comunelor Pilu și Grăniceri, și , de ce nu, și pentru toți participantii la trafic ai DN 79 A pe tronsonul Chisineu Criș-Vărșand.  Odată cu finalizarea acestei investiții, un cetățean din Socodor care va face un drum Socodor-Arad dus-intors va economisi 10 km. Finalizarea acestui drum va decongestiona circulația pe un anumit tronson al DN 79  Arad-Oradea și va elimina ambuteiajele zilnice.  Este o realizare istorică pentru localitățile noastre”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.