Ieri, la sediul Primăriei din Curtici a fost semnat contarctul privind execuția lucrărilor pentru Proiectul „Drum ocolitor Macea: Construirea Centurii Ocolitoare Sud- Nord a orașului Curtici. La acest eveniment au participat din partea Consiliului Județean Arad, domnul președinte Iustin Cionca și domnul Sergiu Bîlcea, vicepreședinte.
Deschiderea acestui eveniment a fost făcută de domnul Bogdan Ban, primarului orașului Curtici, iar din partea constructorului INTECO HOLDING, pentru semnarea contractului a participat domnul Vasilică Damian, director executiv al companiei.
Valoarea proiectului este de 15.190.559,16 lei, fără TVA, iar durata de execuție este de 18 luni. Directorul Damian a ținut să precizeze că lucrarea va fi finalizată înainte de termen, iar durata estimată de execuție este estimată undeva la 12- 14 luni.
Această centură ocolitoare a orașului va avea lungimea de 7,3 kilometri și va lega zona industrială Curtici de DN79. „Astfel accesul la Punctul de frontieră Vărșand va fi mult ușurat. Am venit astfel și în îndeplinirea dorinței oamenilor de afaceri din zonă, care au solicitat acest drum. Dăm astfel o mâ­nă de ajutor mediului economic, dar și oamenilor din această comnunitate”, a punctat Iustin Cionca, președintele CJ Arad. Acesta l-a mai felicitat pentru activitatea depusă pe primarul Ban, care la rândul său a mulțumit conducerii CJ Arad, că a fost alături de admnistrația din
Curtici pentru a finanța diverse proiecte pentru comunitatea locală.
„Toate cele necesare sunt pregătite, așa că ordinul de începere a lucrărilor va fi dat foarte repede, cel mai probabil pe data de 6 iulie”, a precizat domnul Ovidiu Palcu, patronul firmei INTECO HOLDING. Acesta a mai întărit cele spuse de directorul executiv Damian și a dat asigurări că lucrările vor fi finalizate cu mult înainte de termenul din contract. „Nu am absolut nici o emo­ție. Avem toate cele necesare: materii prime, instalații, utilaje și forță de muncă foarte bine pregătită. Așa că, în momentul în care am dat startul la lucrări, avem totul la mână cum se zice”, a conchis omul de afaceri arădean, Ovidiu Palcu.
Voicu Sida

Recomandările redacției