Integrarea arădenilor cu dizabilități pe piața muncii

0
192
 
O nouă măsură vine în sprijinul arădenilor cu dizabilități aflați în căutarea unui loc de muncă, care este punerea la dispoziție a tehnologiilor și dispozitivelor asistive şi tehnologiilor de acces, în cadrul unui proiect european de facilitare a inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități.
 
Proiectul cu finanțare europeană prin care se acordă vouchere pentru achiziționarea de dispozitive asistive, are o durată de 36 luni, iar obiectivul general este reprezentat de asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități, în condiții de egalitate cu ceilalți, la mediul fizic, informațional și comunicațional, în vederea creșterii șanselor de ocupare și a ponderii persoanelor cu dizabilități angajate pe piața liberă a muncii. Activități desfășurate în cadrul proiectului:
 
ANOFM: Măsuri active de ocupare pentru facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități;
 
ANDPDCA: Acordarea de sprijin angajatorilor în vederea asigurării accesibilizării locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități;

ANDPDCA: Sprijinirea persoanelor cu dizabilități în vederea creșterii șanselor de integrare pe piața muncii prin acordarea de subvenții în vederea achiziționării de dispozitive și tehnologii asistive și tehnologii de acces.
Rezultatele așteptate ale proiectului:
– 7000 persoane cu dizabilități informate și consiliate în vederea angajării;
– 200 persoane cu dizabilități, non-NEET pentru care se finanțează subvenții conform art.80 și art. 85 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea
ocupării forței de muncă;
– 200 spații de muncă adaptate;
– 1 campanie de informare a beneficiarilor cu privire la achiziționarea produselor asistive;
– solicitări de decontare a voucherului;
– vouchere decontate.

Rezultatele  proiectului înregistrate în perioada 01.05.2020 – 31.08.2020 arată că, 103 persoane au fost incluse în grupul țintă care au beneficiat de sprijin (servicii de informare și consiliere profesională, medierea muncii sau formare profesională).

Valoarea totală a proiectului este de 111.978.816,40 lei dintre care 94.549.862,89 de lei sunt cofinanțarea UE.

Astfel, se invită arădenii cu dizabilități, șomeri și inactivi non – NEET să se adreseze agențiilor județene de ocupare a forței de muncă(AJOFM Arad) pentru a beneficia de oportunitățile din cadrul proiectului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.