Întreaga suflare utistă așteaptă cu sufletul la gură meciul de sâmbătă seara. În lipsa duelurilor cu rivalul tradițional, Poli Timișoara, fanii Bătrânei Doamne se mulțumesc și cu echipa susținută de o galerie înfrățită cu cea a timișorenilor: Rapid. În plus, duelurile dintre roș-albi și alb-vișinii au fost pigmentate în ultimii ani cu destule momente tensionate, astfel că nivelul de aversiune dintre cele două grupuri de suporteri a ajuns la cote aproape maxime.

Ținând cont de cele de mai sus, dar și de ultimele două partide, în care UTA a înregistrat rezultate pozitive, nu este de mirare că, în ciuda distanței dintre Arad și București, numărul celor care vor să însoțească echipa în deplasarea din Giulești, este foarte mare. Astfel, pagina de facebook UltrasArad a anunțat ieri că organizatorii deplasării au fost nevoiți să suplimenteze numărul de locuri inițial, datorită cererii foarte mari. „Înscrierile se pot face prin mesaj privat către pagina noastră de Facebook. Mesajul trebuie să conțină numele complet și numărul de locuri rezervate. Fiecare persoană care dorește să se înregistreze pe lista noastră are dreptul să rezerve maxim două locuri“ sunt instrucțiunile apărute pe pagina amintită.

Recomandări pentru cei care fac deplasarea pe cont propriu

Dat fiind gradul mare de risc al acestei partide, prima recomandare ar fi tocmai aceasta, de a vă deplasa la acest meci împreună cu grupul de suporteri. Prezența în mijlocul unui grup reprezintă o garanție de securitate în plus. De asemenea traseul grupului organizat este monitorizat de forțele de ordine, astfel șansele de a cădea victimă a unui incident provocat de suporterii adverși sunt reduse. Totuși, dacă din cauze care nu pot fi eliminate, sunteți nevoiți să vă deplasați la București pe cont propriu (sau sunteți deja acolo) iată câteva recomandări, credem noi, utile:

  • încercați să faceți joncțiunea cu grupul de suporteri arădeni cât mai devreme posibil și la o distanță cât mai mare de stadion. Cu cât vă deplasați mai puțin și mai departe de stadion pe cont propriu, cu atât siguranța dumneavoastră crește. Pentru a stabili detalii legate de traseul grupului organizat, luați legătura din timp cu organizatorii deplasării, prin trimiterea unui mesaj priva pe pagina de facebook UltrasArad.
  • – nu vă parcați mașina, mai ales dacă are numere de Arad, în apropiere de stadion. Este de preferat să o lăsați într-o zonă cât mai depărtată de cea a stadionului, într-o parcate luminată și păzită.
  • – până la joncțiunea cu grupul organizat de suporteri, evitați sub orice formă afișarea însemnelor UTA-ei sau să vă manifestați vocal în sensul susținerii echipei favorite. Încercați să nu atrageți sub nicio formă atenția asupra dumneavoastră
  • – educarea copiilor în cultura stadionului și în spiritul atașamentului față de echipa de suflet este un lucru de dorit dar aceasta este genul de deplasare în care chiar este recomandabil să nu fiți însoțiți de copii de vârstă fragedă. Calculați bine riscurile înainte de a vă asuma decizia de a vă lua copilul în această deplasare.

Nu am făcut aceste recomandări pentru a descuraja participarea la acest meci sau pentru a sugera că fotbalul este un fenomen violent și periculos. Realitatea arată însă că această combinație de adrenalină și rivalitate, care antrenează grupuri mari de oameni, poate genera în mintea unora impulsuri agresive. Acestea sunt fără doar și poate excepții însă este bine să țineți cont de ele și să le evitați. Chiar dacă 99% dintre participanții la un asemenea eveniment au un comportament normal, procentul rămas trebuie luat în calcul și prevenit, pentru a nu fi victima unor experiențe care vă pot altera chiar bucuria de a participa și de a simți un asemenea derby.

Partida dintre Rapid și UTA are loc sâmbătă  de la ora 21.30, pe noul stadion Giulești. Este prima vizită a Bătrânei Doamne pe acest stadion, de când el a fost reconstruit. Sectorul oaspeților are aproximativ 700 de locuri și este de așteptat ca el să se umple la această partidă. În afara grupului numeros de fani care vine de la Arad, la meci vor participa cu siguranță numeroșii suporteri ai UTA-ei din zona Bucureștiului dar și un contingent din galeria echipei CSA Steaua, înfrățită cu peluza arădeană.

(foto: facebook/UltrasArad)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției