FOTO: Ciprian Petcuț

Seria de rezultate pozitive începută de UTA lui Laurențiu Roșu după deplasarea de la Satu Mare au dus echipa arădeană pe podiumul ligii secunde. În acest moment, „roș-albii” sunt cei care ar da barajul de promovare în Liga 1, însă postura lor ar putea fi și mai bună după etapa din weekend.
Sâmbătă, în cartierul bucureștean Colentina, e programat derby-ul de clasament Juventus București – FC Brașov. În cazul în care ardelenii pierd, iar „Bătrâna Doamnă” ia toate punctele cu Foresta, poza cu clasamentul ar fi una de pus în ramă până la reluarea campionatului. „Nici nu știi cum e mai bine și de aceea preferăm să nu ne gândim prea mult la acel joc, ci mai mult la meciul nostru cu Foresta. Dacă iese rezultat de egalitate, le-am ține pe ambele cât de cât aproape de noi, dacă bate Juventus avansul ei în vârful clasamentului rămâne destul de mare. Dar, pe undeva, dacă ținem cont de parcursul lor în această toamnă, cu multe meciuri câștigate și doar 5-6 goluri primite, e normal să fie primii în clasament. Dacă pierde Brașovul, ar fi extraordinar să terminăm anul pe locul 2, loc de promovare directă. Pentru moralul și încrederea noastră a tuturor, ar fi chiar perfect. După ce la un moment dat eram pe locurile 7-8, acum suntem sus și nu vrem să ne oprim aici. E clar că pentru asta trebuie să câştigăm meciurile care urmează, în special pe cel de duminică cu Foresta”, a precizat Laurențiu Roșu.
Pe de altă parte, antrenorul utist a recunoscut că în paralel cu programul de pregătire pentru la iarnă, lucrează împreună cu șefii săi și la întărirea lotului pentru la primăvară. „Vorbesc zi de zi cu conducerea despre tot ceea ce avem nevoie. Vom trage linie după acest ultim meci de campionat, până atunci nu putem avea o idee clară. Eventuale decizii vom lua după partida de duminică. Până acum, nu m-am gândit să renunț la nimeni, în schimb aș avea în minte niște nume de achiziții. Le comunic și conducerii clubului, rămâne de văzut ce putem face în pri­vința lor. Chiar dacă voi pleca și eu în vacanță acasă, în Spania, voi ține legătura telefonic cu cei de la Arad și când e cazul acționăm pe piața de transferuri”, a mai spus „principalul” arădenilor.
Pe de altă parte, Codru Grădinariu a recunoscut că unul dintre subiectele de discuție ale acestei săptămâni a fost portarul Alexandru Barna. „Într-adevăr, din cauza acelui tabel pe care a trebuit să trecem 15 jucători care nu pot evolua niciodată la echipa satelit, Barna a jucat foarte, foarte puțin în acest sezon. E un aspect pe care noi credeam că l-am rezolvat cu Federația, eliminarea acelei liste comune, dar se pare că ne-am înșelat”, a menționat directorul general al „roș-albilor”. „Într-adevăr, e fotbalistul pe care nu l-am văzut jucând deloc într-un meci oficial, dar asta nu înseamnă că ne gândim să renunțăm la el”, a completat și Roșu. Goal-keeperul venit în această vară la UTA a apărat buturile arădenilor în eșecurile UTA-ei II cu Poli II (0-2, în prima etapă a Ligii a 3-a) și a primei echipe în partida de Cupă, cu Becicherecul Mic (scor 1-2).

 

Recomandările redacției