Cel mai cunoscut interlop din judeţul Alba, Raul Hancheş, zis „Pricu”, urmărit internaţional de şapte ani în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” a fost reţinut de poliţiştii de frontieră din Arad, după ce, în urmă cu câteva zile, a scris pe contul său de socializare că se va predă. Surse judiciare au confirmat, vineri, corespondentului Mediafax, că Raul Hancheş, condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia la sfârşitul lunii februarie la cinci ani şi şase luni se închisoare pentru proxenetism, a fost reţinut de poliţiştii de frontieră din Arad. Pe numele său a fost emis mandat european de arestare preventivă şi mandat de urmărire internaţională.

„Raul Hancheş este, în prezent, încarcerat în Penitenciarul din Arad”, au declarat surse judiciare. Pricu a postat în 14 martie un mesaj pe contul său de Facebook în care a precizat că se va preda. „Sunt sătul să tot fug şi voi să nu mă găsiţi. Aşa că m-am hotărât să vin acasă. Să ştie lumea că vin acasă, nu să văd la ştiri că am fost prins. Dreptatea nu mi-o dă nimeni, mi-o fac eu”, a scris acesta pe Facebook.

Pricu a părăsit România împreună cu soţia sa la mijlocul anului 2010, chiar înainte de reţinerile efectuate de poliţiştii şi procurorii din Alba în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”. Până în prezent a fost judecat şi condamnat în lipsă în câteva dosare, iar în acest timp el a postat pe contul său de Facebook poze făcute din Turcia sau Spania şi a avut chiar un ”check in” în localitatea Frisco din Texas, unde spunea că a participat la un meci de fotbal.

Majoritatea inculpaţilor în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri” au fost condamnaţi la închisoare cu executare, decizia Curţii de Apel Alba Iulia fiind definitivă. „La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, cetăţeanul român Raul H., în vârstă de 40 de ani, din judeţul Alba.Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracțiunilor de proxenetism, complicitate la dare de mită, şantaj şi pornografie infantilă prin sisteme informatice, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 5 ani şi 6 luni. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră Arad.

Recomandările redacției