Aradul va avea în curând o rețea de internet wireless gratuită în cele mai multe spații publice din Arad. Anunțul a fost făcut în urma deciziei Comisiei Europene de a desemna orașul nostru unul dintre localităţile câştigătoare a primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, prin care 224 de localităţi din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless.

Următorul pas este semnarea unui acord de grant cu Agenţia Executivă pentru Inovaţie şi Reţele (INEA) a Comisiei Europene. În total au fost alocate 42 milioane de euro pentru toate cele 2.800 municipalităţi din întreaga UE care vor beneficia de finanţare.

În prezent, pe raza Municipiului Arad sunt active 30 acces – pointuri Wi-Fi puse în funcțiune în cadrul proiectului ,,Creșterea calității serviciilor de internet în Arad și Oroshaza’’, implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Romănia 2007-2013. Sincer, nu cred că au avut posibilitatea mulți oameni să se conecteze la astfel de puncte, deoarece nu se știe de ele prea bine.

Municipalitatea noastră intenţionează extinderea soluției Wi-fi cu acces la internet gratuit securizat în toate zonele publice (parcuri, zone pietonale, piețe și clădiri publice, biblioteci, centre de sănătate și muzee), astfel încât să se creeze o infrastructură digitală a orașului. Nu mai puţin de 40 de noi puncte Wi-Fi au fost identificate, iar o parte dintre ele vor deveni active în urma acestei investiţii.

Deci, curând nu se va ieși pentru a socializa față în față folosind vorbe și mimică, așteptând reacția interlocutorului, ci pentru a socializa față în față doar pe telefon.

  • tamerlan spune:

    Ce s-a intamplat cu proiectul http://www.aradhotspots.ro?
    Cine si-a batut joc de acel proiect care nu a fost niciodata functional 100%?
    Camere proaste, locatii tampite, hotspot-uri inexistente.
    Cine e raspunzator pentru esecul respectiv?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției