jandarmUn jandarm arădean a reuşit să salveze viaţa unei femei care voia să se arunce de pe Podul Decebal. Acesta se afla în zona podului rutier din zona Subcetate, din municipiul Arad, când a văzut o femeie atâr­nând de partea exterioară a podu-lui.
Femeia, în vârstă de 48 ani a încercat să se sinucidă, aruncându-se în Mureş, dar a fost observată de jandarm, aflat în timpul liber, care se plimba acolo împreună cu un prieten. Jandarmul a urcat pe pod, dându-şi seama că femeia voia să se sinucidă. A început să vorbească cu aceasta, încercând să o convingă să revină pe partea sigură a podului. În tot acest timp femeia repeta că nu mai are nici un rost să trăiască. După aproxiomativ zece minute, jandarmul a reuşit să o convingă să urce înapoi pe pod.
Cauzele care ar fi îndemnat-o pe femeie la acest gest disperat sunt unele probleme de sănătate şi lipsa soţul ei, care este la închisoare. Femeia de 48 de ani are domiciliul precum şi locul de muncă în municipiul Arad.
„Un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a salvat de la sinucidere o femeie. Jandarmul s-a aflat, împreună cu un prieten, pe malul râului Mureş, în apropierea podului rutier Subcetate din municipiu. La un moment dat, cele două persoane au observat o femeie care se afla în afara podului, ţinându-se cu mâinile de o balustradă. Realizând pericolul în care femeia se afla, cei doi s-au apropiat de ea şi au intrat în vorbă. Jandarmul a ajuns pe pod, purtând tot timpul dialog cu aceasta. După mai bine de zece minute, femeia a fost convinsă să renunţe la gestul pe care intenţiona să îl facă şi a revenit pe pod”, a declarat purtătorul de cuvânt a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, maiorul Emilia Fînaţă.
În urma tentativei de sinucidere, femeia a fost condusă la o unitate medicală pentru investigaţii de specialitate.
Claudia Gavra

Recomandările redacției