predoiu

–         Sunteţi un om împlinit şi realizat din punct de vedere profesional. Aţi fost avocat de succes, ministru tehnocrat al Justitiei timp de 4 ani. Ce v-a determinat să faceti pasul spre o candidatură la prezidenţiale?

-Am un proiect în care cred, așa cum cred în capacitatea mea de a-l duce la bun sfârșit. O Românie în care energiile pozitive se pot manifesta, fără spaime și angoase. O țară în care justiția și legea să fie nu numai apărate, ci și respectate. O țară în care oamenii se salută pe stradă, chiar dacă nu se cunosc. O Românie în care antreprenorii să nu mai fie sufocați de zeci de taxe, în care cei care muncesc și consumă nu sunt suprataxați, în care investitorii să nu fie hărțuiți de politicieni și birocrați corupți sau de mafie. O țară a sportivilor pe podium și a artiștilor respectați, inclusiv financiar. O țară care rămâne la Vest, nu e îndreptată din nou spre Est. Aceasta este România pentru care voi lupta și voi construi cu românii umăr la umăr.

        -Cum v-au primit colegii?

– Am fost primit cu căldură și speranță, cu inima deschisă. Era greu pentru partid când am intrat și mulți îmi păreau îndoiți de viitor, poate că mă înșel, dar eu așa i-am simțit. Asta m-a impulsionat și mai mult ca să pun umărul. Îmi place să ajut oamenii. M-am bucurat să particip în vara lui 2013 la relansarea partidului alături de ceilalți colegi din echipa de conducere de la centru, de Blaga, Boagiu, Flutur, Andreea Paul sau Raluca Turcan, de Nazare sau Oltean, Florea sau Igaș, Radu F Alexandru sau Alin Tișe, precum și de lideri locali cum sunt Gheorghe Falcă și Nicolae Ioțcu aici la Arad, șefi de organizații, primari și președinți de consilii, consilieri și membri inimoși ai partidului. Acum suntem mult mai bine. Partidul capătă altitudine și viteză.  

         – Cum veţi convinge dreapta să vă susţină? Aveţi competiţie serioasă din partea domnului Crin Antonescu?

– Așa cum am convins că trebuie susținut proiectul instituțional al celor patru coduri fundamentale ale României. La început am fost singur, apoi toată lumea a susținut proiectul, de la președinte la prim- ministri, guvernele care s-au succedat, Parlamentul, Comisia Europeană, sistemul judiciar, mass media și nu în ultimul rând profesiile juridice. Sunt omul care adună energii și construiește. Despre politicieni care nu înseamnă nimic pentru că nu au făcut nimic nu are rost să vorbim în același paragraf.

         -Cum arată România  „preşedintelui” Cătălin Predoiu?

– Gândiți-vă la lege, la locuri de muncă, la lucrul bine făcut, la respectul cuvântului dat și la normalitate. Pe baza lor, la demnitate în Europa și în lume, în general.  

         – Mizaţi pe susţinerea lui Traian Băsescu pentru candidatura dvs?

-Pot să vă dau un răspuns de genul „mizez pe toți românii” și nu aș minți deloc, dar probabil că nu v-ar satisface. Nu doresc să ajung președinte doar pentru că cineva mă ia de urechi și mă așează în fotoliul prezidențial. Se bat alți patru politicieni pentru această cale ușoară și pe din dos. Eu vreau să intru pe poarta Cotrocenilor ca Președinte ales de români pentru că are coloană vertebrală, are un program și capacitatea să îl ducă la bun sfârșit. Asta nu înseamnă că uit faptul că am fost sprijinit ca ministru al Justiției de Președintele Traian Băsescu, nu sunt și nu voi fi vreodată ingrat cu cineva. Dar cred că fiecare om politic trebuie să lupte mai întâi singur pentru drumul său, ca să dovedească faptul că merită să fie urmat.   

          – Cum vedeţi ultimele măsuri luate de Guvern în ultima perioadă? 

– Guvernul Ponta lucreză pentru baronii corupți care i-au fabricat pe cei doi oameni de televiziune Ponta și Antonescu. Ei nu sunt veritabili politicieni, ci doar niște păpuși puse în geam ca să-i vadă oamenii de pe stradă. În spatele lor colcăie hoții de țară. Tot ce-au făcut în ultimii doi ani Ponta și Antonescu, guvernele lor, de la cele 35 de taxe la acciza pe motorină și ostilitatea față de Europa și valorile ei, tot ce-au făcut este îndreptat contra românilor.

           – Am tot vorbit despre politica. Propun sa aflam câte ceva şi despre „omul” Cătălin Predoiu… Sunteţi    căsătorit? Aveţi copii?

–  Sunt căsătorit din anul 2000, pe soția mea o cheamă Alina și avem doi copii, Toma de 12 și Maria de 6, foarte inteligenți și frumoși. Pot să spun că suntem norocoși cu ei, deși au amândoi un temperament de foc și personalitate extrem de pronunțată. În același timp, după cum spuneam, sunt foarte inteligenți și acest lucru începe să fie de mare ajutor în relația cu ei. Toma este foarte sportiv, practică înotul și fotbalul, e un expert în materie de fotbal european, cinematografie contemporană și internet. Maria este foarte înțeleaptă, pragmatică și abilă pentru vârsta ei, realmente e o experiență să dialoghezi cu ea, „te face din vorbe” lejer. Soția mea și-a refuzat cariera de avocat și a transformat un hobby în pasiune și ocupație. Creează și realizează de mână bijuterii din pietre prețioase în propriul atelier. Le numește „Bijuterii cu Alint”, care este și brandul său, ușor de găsit pe Facebook și internet. O promovez pentru că face realmente lucruri delicate și frumoase.

           – O să-i îndrumaţi spre politică sau spre avocatură?

-Părinții m-au lăsat să-mi aleg meseria de avocat într-o vreme în care toată lumea își „împingea” copiii către inginerie și medicină. O să procedez la fel, o să-i sfătuiesc să-și urmeze instinctul și intuiția, să-și valorifice calitățile. Dar până atunci mai este și important e să le facă pe toate la timpul lor.

– Practicaţi vreun sport?

– Sunt îndrăgostit de sport, deși acum nu prea arăt lucrul acesta … Când eram copil am jucat fotbal „în disperare”, visam să ajung un Dobrin sau Cruyff, să coordonez în teren o echipă de aur. Dacă Hagi ar fi jucat pe vremea copilăriei mele, ar fi fost cu siguranță unul din idolii mei. În liceu am jucat volei cu un real succes. O mai pot face și acum, cu puțină pregătire prealabilă. Mă simt minunat când înot, stăpânesc fără probleme mingea de baschet, sunt prieten bun cu racheta de tenis, iar în ultimii ani am descoperit golful, un sport minunat, pe nedrept socotit stupid sau elitist la noi, fiind de fapt un sport foarte popular prin alte părți. În Coreea de Sud, spre exemplu, e un sport national, deși nu au avut tradiție. Cum s-ar spune, sunt un polisportiv amator, când agenda îmi permite.

–          Cum este Cătălin Predoiu în viaţa de zi cu zi? Păreţi un tip foarte serios.

–         Da, știu că par uneori scorțos și chiar arogant, dar în realitate sunt un tip „de gașcă”, vă poate spune oricine m-a cunoscut, „pe bune”! Îmi place la nebunie să ascult și să spun bancuri, îmi place să mă amuz și să dialoghez tachinând câte un prieten, cu cei care știu să guste umorul.

–          Ce mesaj ar transmite „preşedintele” Cătălin Predoiu viitoarei generaţii?

–          Trăiți din plin clipa tinereții, dar nu uitați că orice generație are o misiune! Eu cred că misiunea voastră este să păstrați România în Europa și să-i croiți un drum sigur într-o lume din ce în ce mai provocatoare. Numai cu și într-o țară puternică și sigură vă puteți împlini cât mai mulți visurile. Eu sunt gata să pun umărul alături de voi.

 

Recomandările redacției