cioaca_cristianCristian Cioacă a acordat unui jurnalist de la Kanal D primul interviu din spatele gratiilor. Polițistul suspectat că ar fi omorât-o pe Elodia a fost solicitat să răspundă și la întrebarea: ”Ai omorât-o pe Elodia?”.

Cristian Cioacă a dat primul interviu de când se află în închisoare. Acesta a acceptat să stea de vorbă cu un jurnalist de la Kanal D, căruia i-a răspuns și la întrebarea ”Ți-ai omorât soția?”.

”Nu am omorât-o pe soția mea. Nu aveam de ce. Eram îndrăgostit de o altă femeie și nu mă mai interesa soția mea”, a punctat Cristian Cioacă, conform Kanal D.

”Când a dispărut soţia mea, nu o mai iubeam. Niciodată nu mi-am lovit soţia şi nici pe altă femeie”, a completat el, conform Kanal D.

INFO

Cazul Elodia Marilena Ghinescu (septembrie 2007) a fost demarat după dispariția avocatei române Elodia Marilena Ghinescu (n. 27 septembrie 1968, Brașov) în seara de 29 august 2007. Cazul a deschis o lungă anchetă a poliției și procuraturii, puternic mediatizată în presa românească.

Elodia Marilena Ghinescu (n. 27 septembrie 1968, Brașov), șefă de promoție la absolvirea Facultății de Drept din Brasov, conducea un birou de avocatură. La 18 iulie 2004, s-a căsătorit cu inspectorul principal de poliție Constantin Cristian Cioacă, în vârstă de 33 ani, ambii fiind la a doua căsătorie. Cioacă a absolvit Academia de Poliție din București și s-a angajat la IPJ Brașov în anul 2000. În prezent, Cioacă lucrează la departamentul de ordine publică din cadrul Secției 2 de Poliție Brașov. Elodia Ghinescu și Cristian Cioacă au împreună un băiat, Patrick, născut în ianuarie 2005. După dispariția mamei, copilul a fost dat în îngrijirea bunicilor paternali din comuna argeșeană Albota.

La data de 6 septembrie 2007, la Secția 2 Poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, s-a înregistrat sesizarea lui Cioacă, Constantin Cristian cu privire la dispariția soției sale Ghinescu, Elodia Marilena, sesizarea purtând data de 5 septembrie 2007.

La 12 septembrie 2007, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a fost înregistrată aceeași sesizare privind dispariția Elodiei Marilena Ghinescu. La data de 17 septembrie 2007, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov, s-a stabilit ca urmărirea penală să fie continuată și finalizată de către Secția de Urmărire Penală și Criminalistică.

La 18 septembrie, procurorii au început urmărirea penală față de Cioacă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat, reținându-se că în noaptea de 29 spre 30 august 2007 și-a ucis soția, după care a segmentat cadavrul și l-a aruncat într-un loc neidentificat.

Elodia Ghinescu și-a petrecut câteva zile de concediu în Dubai, în compania ofițerului SPP Ilie Cristian. Corespondența dintre amanți a fost descoperită de Cioacă după dispariția soției, în urma accesării laptopului acesteia.

În data de 8 octombrie, într-o zonă împădurită dintre Poiana Brașov și Râșnov, pe fundul unei râpe, au fost găsite o uniformă murdară de polițist, câteva fotografii cu Ghinescu și fiul ei, o sticluță de parfum și o pereche de mănuși cu urme de sânge, dovedite a aparține lui Cioacă, în vreme ce expertiza ADN a demonstrat că sângele provenea de la Ghinescu.
Cu toate suspiciunile de vinovăție, Cioacă nu a fost arestat imediat după instrumentarea cazului, din pricina lipsei probei principale – cadavrul Elodiei Ghinescu. S-au organizat căutări în patru județe – zonele Râșnov, Pârâul Rece, Predeal, în lacul Vidraru, Dragoslavele, Rucăr, Podul Dâmboviței și Fundata-Dâmbovicioara, într-un lac din Codlea, în județele Covasna și Harghita -, însă nu s-a găsit nimic.

Conform legii, după 15 ani eventuala faptă se va prescrie, iar „dosarul Elodia” va fi clasat.

La 12 februarie 2009, Elodia Ghinescu a fost oficial declarată dispărută, acesta fiind primul pas spre declararea decesului.

Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi din data de 30 ianuarie. El a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007. Cristian Cioacă se află în arest preventiv de mai bine de opt luni, din data de 5 decembrie 2012.

SURSA: Libertatea.ro

Recomandările redacției