Într-o intersecție din zona UTA se circulă după regulile proprii

0
687

Există pe șoselele din Arad mai multe zone în care regulile sunt uitate. Șoferii forțează semafoarele, se încadrează greșit pe banda de mers sau nu iau în considerare chiar deloc semnele de circulație care îi obligă să vireze într-o anumită direcție.

Una dintre intersecțiile în care se întâmplă așa ceva și care îi enervează pe arădenii ce se încadrează corect este cea din zona UTA. În această zonă există un semafor pentru cei ce vin dinspre gară și care vor să se întoarcă sau să vireze către sensul giratoriu de la Intim. De asemenea, semaforul este amplasat exact față în față cu strada pe care o folosesc locuitorii blocurilor ARED ca să ajungă pe principală.

De pe stradă, cei care vor să meargă spre centrul orașului sau spre Intim o iau direct în față și în acest fel, cei optiți la semafor sunt obligați și constrânși de situație să le acorde prioritate.

Cu toate acestea, oamenii s-au cam săturat din cauza unui singur lucru care este și foarte corect. Cei ce vin de pe stradă au indicator care îi obligă să o ia la dreapta. Chiar și așa, mai bine de jumătate dintre ei nici nu se mai obosesc să se uite spre indicator, că taie benzile de mers și, cu riscul de a bloca intersecția, ei o iau spre direcția înainte fără nici o grijă.

Polițiștii au stat de multe ori în zonă, au amendat și au luat permise de conducere. Mulți au sperat că așa se va rezolva. Din păcate, problema rămâne neschimbată, regulile nu le convin și așa își fac propriile reguli pe care le urmează cu sfințenie. Majoritatea nu se tem de amenzi sau de polițiștii care încearcă să îi ambiționeze să respecte regulile de circulație. Astfel, din cauza unora care nu își doresc să facă așa cum spune legea, plătesc alții care s-au gândit să respecte ceea ce este de respectat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.