Cei de la ISU Arad au avut, în doar 24 de ore, mai multe misiuni de îndeplinit. Pe raza municipiului Arad s-au desfășurat 77 misiuni din care 71 au fost misiuni de intervenție iar 6 de prevenire. S-a intervenit pentru stingerea unui număr de 4 incendii dintre care 2 vegetație uscată și 2 anexe gospodărești.

Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit miercuri în municipiul Arad şi în localitatea Ghioroc pentru stingerea unor incendii la anexele unor locuințe. În ambele cazuri incendiile se manifestau violent și generalizat cu posibilitatea de extindere la imobilul de locuit si doar intervenția rapida si profesionalismul pompierilor au salvat casele.

În incendiu au ars bunurilor aflate în cele două anexe. Cauza probabilă a incendiilor în ambele cazuri„scurt circuit electric”

De asemenea echipajele alocate pentru transportul pacienților confirmați cu noul coronavirus au efectuat 25 misiuni de transport către cele 3 spitale, Ineu, Grădiște si Expo. Ca urmare a misiunilor de transport, la cele două puncte de decontaminare din Arad și Ineu au fost executate 14 operațiuni de decontaminarea ale personalului și tehnicii de intervenție

În urma unui accident rutier în localitatea Ineu, un echipaj de intervenție, format din 4 pompieri și o autospecială de stingere cu apă și spumă a asigurat zona în vederea evitării producerii altor situații de urgență.

Cele 9 echipaje SMURD, 1 terapie intensivă mobilă și 8 echipaje de prima ajutor au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență în 27 de cazuri.

Alexandra Bruţiu

 

Recomandările redacției