Într-un an de zile, populaţia Aradului a scăzut cu peste 1.800 de locuitori, prin decese

1
556
spor
În ultimii ani, populaţia judeţului nostru a scăzut dramatic

Populaţia Aradului este într-o scădere continuă, cifrele statistice oficiale fiind dramatice. În 10 luni ale anului trecut, judeţul nostru a pierdut prin deces peste 1.400 de locuitori. Desigur, la această pierdere considerentă se adaugă şi pierderi prin plecări în străinătate.

 

Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică Arad, în perioada octombrie 2013 – octombrie 2014, numărul deceselor a fost de 6.238, la nivel de judeţ. Tot în acelaşi interval, în Arad s-au înregistrat 4.414 naşteri. În consecinţă, sporul natural pentru un an de zile a fost de -1.824.

 

Situaţia sporului natural – diferenţa dintre numărul naşterilor şi cel al deceselor – a devenit alarmantă, în judeţul nostru. Populaţia Aradului a scăzut cu mai mult de 1.500 de locuitori, în decursul anului trecut, un fapt confirmat prin calcule simple, după statisticile oficiale.

 

În ultimii ani, populaţia judeţului nostru a scăzut dramatic, cu miile, iar sporul natural arată că scăderea numărului de locuitori este continuă. De altfel, sporul natural nu a mai avut valori pozitive de ani de zile.

 

În nicio lună a anului 2014, sporul natural nu a înregistrat valori pozitive. Cele mai multe decese s-au înregistrat în lunile de toamnă – iarnă. Trebuie spus că, şi în 2012 şi în 2013, sporul natural a înregistrat valori extrem de scăzute la nivelul Aradului.

 

Potrivit unor statistici întocmite în ultimii doi ani, Aradul a fost judeţul cu cel mai accelerat ritm de îmbătrânire a populaţiei şi, de asemenea, cu un număr ridicat de persoane vârstnice.

1 COMENTARIU

  1. Nu exista decat o singura cale de oprire a saderii populatiei – realizarea unor investitii serioase, in industrii de varf, cercetare – dezvoltare etc., care sa asigure locuri de munca numeroase si bine platite. Lohn-ul, care domina industria aradeana actuala, nu atrage forta de munca tanara si calificata; este exclusiv un loc de munca eminamente nesigur (cu un picior de plecare in China) si foarte prost platit, acceptat de necalificati sau excesiv de comozi. Cu structura actuala a asa-zisei”industrii” aradene, calea spre crah financiar si demografic este asigurata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.