Într-un sondaj, din peste 500 de elevii arădeni, mai mult de jumătate cred că alcoolul te face fericit

0
280

sondajUn sondaj de opinie realizat în rândul tinerilor arădeni arată aspecte surprinzătoare. Un procent de 38,2 la sută elevi de clasele a IX-a şi a XII –a, din 547 chestionaţi în total au recunoscut că au o relaţie deficitară cu părinţii, iar în 58,4 la sută din familiile acestora nu s-au stabilit reguli pentru educaţia şi stilul de viaţă al tinerilor. În 17,6 la sută din familii, pe fondul neînţelegerilor se ajunge la agresiuni fizice, iar 33 la sută din tineri au experimentat deja starea de beţie.

Sondajul realizat la nivel de Arad pentru elaborarea unei strategii antidrog pentru anii viitori arată că, 69,6 la sută din elevi spun că părinţii lor ştiu unde se află seara când ies din casa. Un procent de 11 la sută însă au afirmat că fac ce vor în familie. 38,2 la sută din elevi afirmă că au avut probleme cu părinţii, 35 la sută cu prietenii şi 20 la sută cu profesorii în ultimele 12 luni. Din cei peste 500 de levi chestionaţi, 11,3 la sută consideră că au o situaţie financiară precară, 6,5 la sută că în familia lor se consumă des alcool în cantităţi mari.

Chestionaţi fiind de câte ori au consumat băuturi alcoolice, 23 la sută afirmă că niciodată, 22,8 la sută mai mult de 30 de ori, iar 18 la sută de una sau două ori. Prima băutură încercată la vârtsa de sub 19 ani este şampania, consumată de 19 la sută din respondenţi urmată de bere, vin şi tărie. Nu în afara casei au consumat pentru prima dată alcool cei mai mulţi tineri, ci acasă – 23, 8 la sută.

Un procent de 19,5 la sută au consumat băuturi alcolice în discotecă, 15,7 la sută acasă la altcineva şi doar 9,3 la sută în bar. 79,1la sută apreciază că alcoolul nu ii face mai încrezători în forţele proprii şi mai sociabili. 74,3 la sută asociază consumul de alcool cu performante şcolare slabe, 52,6 la sută au spus că acesta îi ajută să uite de griji şi probleme personale, 68,8 la sută socotesc că nu îi ajută să fie mai prietenoşi şi comunicativi, însă 63,1 la sută au afrimat că alcoolul îi ajută să se distreze mai bine, iar 72,7 la sută socotesc că alcoolul nu te face mai popular.

Când vine vorba de vorba de sănătate 84,4 la sută au spus că consumul de alcool duce la probleme de sănătate. Totuşi, 51,2 la sută din respondenţi consideră că alcoolul te face mai fericit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.