Aflăm din presa centrală că un anumit Tudor Ionescu – „Tudy“ pentru cunoscători și după cum l-a numit presa tabloidă, a fost angajat consultant la Banca Națională a României.

Tudy a ajuns şi el la BNR, călcându-i pe urme Vioricăi Dăncilă, ocupând funcţia de „consultant strategie”, în departamentul sustenabilitate și economie verde, potrivit surselor Economedia.

Viorica Dăncilă, fost premier al României în guvernul PSD-ALDE, a fost numită consultant al guvernatorului BNR pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde. Salariul său net ar fi de circa 10.000 de lei lunar, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Tudor Tim Ionescu (36 de ani) a fost viceprimar al Bucureștiului din partea ALDE, însă a demisionat după doar patru zile. Totodată a mai fost consilier general în Primăria Capitalei, în perioada 2016-2020. Nașul lui Tudor Ionescu este Călin Popescu Tăriceanu, care ar fi fost coleg de facultate cu tatăl său, iar cei doi chiar ar fi făcut afaceri împreună, potrivit HotNews.ro.

Tudy s-a făcut însă remarcat prin altceva. Acesta a intrat în atenţia presei în urma unei relaţii controversate cu Oana Zăvoranu, relaţie care s-a consumat în urmă cu aproximativ zece ani. Potrivit tabloidelor, Tudy, care la acea vreme avea 25 de ani, ar fi fost motivul divorţului dintre Oana Zăvoranu și Pepe. În aprilie 2011, presa tabloidă publica un film avându-l ca protagonist pe Tudy, care… se masturba într-o toaletă publică, în timp ce-i făcea declarații de amor Oanei Zăvoranu. Un nou filmuleț asemănător cu primul apărea în noiembrie 2012, cu Tudy masturbându-se în fața unei oglinzi.

Acuma, desigur nu e treaba noastră pe unde se masturbează fiecare. La halul în care a ajuns societatea românească, poți să o faci și în fața oglinzii din biroul Băncii Naționale a României. Doar că e dureros ca moneda noastră națională să încapă pe… mâinile unor astfel de specimene. În special atunci când avem oameni de valoare și resursă intelectuală de primă mână. Din păcate, a devenit deja un clișeu faptul că ne pierdem atât de ușor valorile, iar golul îl umplem cu creiere… consumate sau de mâna a doua.

Mugur Tolici, director al Direcției Resurse Umane din cadrul Băncii Naționale a României, în cadrul unui interviu acordat publicației online BankingNews, vorbea despre calitățile pe care trebuie să le aibă un viitor angajat al BNR. Ceea ce spune este în total dezacord cu realitatea: „Curiozitatea intelectuală, dorința de a învăța lucruri noi, va face diferența în viitor. Conceptul de învățare continuă, lansat de marele academician Mircea Malița acum mai bine de 40 de ani în Raportul către Clubul de la Roma intitulat ”No limits to learning” este mai actual ca niciodată. În acest context provocator, angajatul ideal îmbină profunzimea expertizei și a cunoștințelor tehnice cu o abordare deschisă, în care este conștient că ceea ce a fost valabil în trecut poate fi nerelevant în viitor și se înscrie cu curaj într-un proces continuu de învățare – dezvățare – reînvățare. La BNR, când evaluăm un potențial angajat, avem în vedere aceeași abordare“.

Refuz să cred că Tudy a fost angajat pe „principiul nostru de bază în recrutare, care este compatibilitatea cu postul. Vrem să îl angajăm, evident, pe cel mai bun candidat din punct de vedere al cunoștințelor de specialitate și a experienței deținute dar, în același timp, evaluăm potrivirea cu postul pentru care candidează“, mai precizează directorul Direcției Resurse Umane din cadrul Băncii Naționale a României.

Țin neapărat să ofer doar câteva exemple, cu riscul de a mă lungi, de oameni de a căror pregătire și capacitate intelectuală România nu beneficiază.

Rada Mihalcea

Premiată de Barack Obama, clujeanca Rada Mihalcea (42 de ani) predă la Universitatea din Michigan, SUA, una dintre cele bune din lume. A plecat în Statele Unite ale Americii după absolvirea Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi a obţinut două titluri de doctor, unul în Calculatoare, la Universitatea Southern Methodist din Dallas, şi altul în Linvgistică, la Universitatea Oxford. În 2010 a fost inclusă în top 100 cercetători în domeniul inteligenţei artificiale din Statele Unite, distincţie primită din partea preşedintelui american Barack Obama. A lucrat pentru Google, Microsoft şi Samsung în proiecte care i-au adus recunoaştere şi premii.

Florin Bîlbîie

Macroeconomist la Sorbona, Florin Bîlbîie (40 de ani) este profesor de macroeconomie la Universitatea din Sorbona şi la Şcoala de Economie din Franţa. Originar din Câmpina şi absolvent al Academiei de Studii Economice Bucureşti, a obţinut masterate la Oxford, Warwick şi Bucureşti şi un doctorat la Institutul European din Florenţa, cu cel mai mare punctaj din istoria instituţiei. A predat la Universitatea Oxford şi a lucrat în cercetare la Biroul Naţional Economic din Cambridge. A făcut cercetare şi la Harvard. Teza sa de doctorat, distinsă cu Premiul „Rotary Europa”, pentru cea mai bună teză în perioada 2003-2007, propune un nou model de analiză macroeconomică.

Sabina Aldea Gault

Expertă în PR, Sabina Aldea Gault, o tânără de 35 de ani din Piteşti, a reuşit să-şi facă o carieră de excepţie în America. A plecat să trăiască visul american când avea doar 19 ani şi a devenit manager al unei agenţii de relaţii publice cu birouri în mai multe state ale SUA. Sabina Aldea Gault conduce una dintre cele mai apreciate agenţii de relaţii publice din SUA, numită Konnect Agency, cu sediul la Los Angeles. Succesul firmei ei este cu atât mai remarcabil cu cât industria de relaţii publice în America este una foarte dură, cu zeci de mii de companii de profil. Absolventă magna cum laude a prestigioasei Universităţi Berkeley, din California, Sabina este considerată de presa de specialitate una dintre stelele în ascensiune în PR, iar CNN, „The New York Times“, „The Wall Street Journal“ şi „Forbes“ au scris în termeni laudativi despre ea şi despre agenţia pe care o conduce.

Mircea Trifan

Olimpicul din Vaslui, recrutat de Microsoft, Mircea Trifan a fost un elev de excepţie, fiind multiplu medaliat la concursurile şi olimpiadele şcolare de informatică. Mircea Trifan a absolvit liceul în anul 2014, obţinând la Bacalaureat cea mai mare medie din şcoală, cu 10 la Matematică şi Informatică. În acelaşi an, Mircea a fost medaliat cu argint la Olimpiada Naţională de Informatică. A fost admis la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti. Încă din primul an de studenţie, olimpicul vasluian a fost ofertat de mai multe firme de software din Bucureşti. După o experienţă în cadrul companiei Ubisoft din Bucureşti tânărul s-a mutat la Washington, fiind recrutat de compania Microsoft.

Recomandările redacției