Inundaţiile devastatoare din India continuă: bilanţul victimelor a ajuns la cel puţin 324 de morţi

0
687

Cel puţin 324 persoane au decedat în statul indian Kerala, în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de muson, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţi, informează Mediafax.

„Kerala se confruntă cu cele mai mari inundaţii din ultimii 100 de ani. 80 de baraje deschise, 324 de vieţi curmate şi 223.139 persoane sunt în peste 1.500 de tabere de refugiaţi”, a anunţat ministrului şef al statului, Pinarayi Vijayan, printr-un mesaj postat vineri pe Twitter.

Vijayan a afirmat că situaţia în statul Kerala este gravă şi ar trebui declarată dezastru naţional. Oficialul a estimat că daunele provocate de inundaţii şi alunecări de teren se ridică la 195 de miliarde de rupii. Sute de sate au fost inundate, iar peste mii de de kilometri de drumuri şi căi ferate au fost parţial sau total distruse, au anunţat oficialii.

Premierul indian Narendra Modi a vizitat sâmbătă regiunea şi a anunţat că Guvernul federal de la New Delhi va oferi un ajutor pentru situaţii de urgenţă în valoare de 5 miliarde de rupii (72 de milioane de dolari). Mai multe elicoptere ale armatei şi echipe de salvare încearcă să ajungă în zonele grav afectate de inundaţii pentru a salva oamenii care rămăseseră blocaţi în propriile case.

Regiunea Kerala este şi o destinaţie turistică populară, fiind vizitată anul trecută de peste un milion de turişti străini, potrivit datelor oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.