Pot ajunge la salarii de peste 2.000 de euro net pe lună la patru ani de la angajare şi şi-ar schimba angajatorul cu greu, doar pentru o majorare salarială de 30 – 40%.

Angajaţii din industria IT şi telecom au început să le dea dureri de cap recruiterilor, având în vedere că ştiu, chiar dacă nu îşi caută un loc de muncă, ce salarii se practică în alte companii şi îşi aleg un nou job în funcţie de tehnologiile şi tipurile de proiecte în care urmează să fie implicaţi, arată o cercetare realizată de compania de consultanţă în recrutare şi selecţie specializată în IT&C Brainspotting, parte a grupului de companii cu activităţi în domeniul HR Catalyst.

Cele mai mari salarii le au absolvenţii de facultăţi cu profil tehnic care lucrează în companiile de dezvoltare software,

unde un angajat cu mai bine de şase ani experienţă poate câştiga, în medie, peste 1.900 de euro net pe lună într-o companie din Capitală. În acelaşi timp, un absolvent de Calculatoare sau de Informatică poate câştiga chiar de la angajare un salariu net lunar de peste 500 de euro net pe lună, cu aproape 50% mai mult decât un angajat cu salariul mediu net pe economie.

 

Sursa: Ziarul Financiar

Recomandările redacției