Invazie de insecte în Las Vegas. Roiuri de greieri au acoperit clădiri celebre

0
312

Mai multe clădiri celebre din Las Vegas au fost acoperite de roiuri de greieri în ultima săptămână din iulie iar specialiştii spun că invazia ar putea să dureze săptămâni întregi, dar nu pot spune în ce fel va afecta turismul, arată New York Times și preluat de Mediafax.
Entomologii afirmă că invazia de gre­ieri este provocată de condiţiile meteo, Las Vegas confruntându-se cu o vară cu precipitaţii peste media anuală de până acum.
Jeff Knight, entomolog la Departamentul de Agricultură din Nevada spune că insectele ar fi migrat din sudul statului Nevada şi, posibil, din Arizona, dar nu constituie un pericol: „Nu muşcă, nu înţeapă. Oamenilor nu le plac. E de în­ţeles”.
Mai multe fotografii şi filmări din Las Vegas au început să circule pe reţelele sociale, mulţi utilizatori folosind comparaţii cu Biblia şi făcând afirmaţii cu ton apoca­liptic.
Jeff Lockwood, profesor de ştiinţe na­turale şi umane la Universitatea din Wyoming s-a specializat în studiul greie­rilor şi spune că infestarea nu ar fi un mo­tiv de îngrijorare: „Putem să dăm vina pe cartea Exodului. Cred că de acolo vine pentru occidentali ideea că ase­menea fenomene ar fi macabre şi pe­riculoase”.
Cu toate că unele lăcuste, insectele despre care e vorba în Biblie, fac parte din familia greierilor, experiţii încearcă să îi convingă pe cei care sunt tentaţi să dea o interpretare apocaliptică fenomenului că greierii nu sunt lăcuste.
Insectele sunt atrase le lumina ultravioletă, ceea cea ar explica concentrarea insectelor în jurul clădirilor puternic ilumi­- nate din Las Vegas.
Specialiştii arată şi că folosirea insecticidelor nu ar rezolva problema decât pe moment iar fenomenul ar trebui să fie privit ca un eveniment normal.
Autorităţile arată că nu au niciun fel de informaţii privind felul în care invazia de insecte ar putea afecta turismul în oraş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.