Inventarierea terenurilor conform Legii 165/2013 s-a încheiat la Bata

0
285

În urmă cu jumătate de an, mai precis la mijlocul lui august, primarul din Bata, cu autoritatea funcției sale și prin prisma experienței pe care o are în acest domeniu – fiind și fiu al satului, atrăgea atenția cu privire la operațiunea de inventariere a terenurilor, operațiune realizată conform Legii 165/2013 (privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, cu norme de aplicare conform Hotărârii de Guvern 401/2013).
Acțiunea, prin urmările ce se prevedeau odată cu finalizarea aplicării ei, a creat neliniști în unele zone cu astfel de terenuri, precum zona Bata.
Comisia locală pentru inventarierea terenurilor, formată conform acestei legi, a avut o activitate laborioasă (și o sarcină grea și ingrată), activitate care, după cum ne spunea Ion Micurescu – component al comisiei, în calitate de membru, s-a încheiat în totalitate, datorită bunei organizări și a evidenței bune existente aici. „Comisia din care am făcut și eu parte a încheiat inventarierea terenurilor conform Legii 165/2013. Vom depune rezultatele la Prefectură, conform solicitpărilor, deși termenul finalizării acestei acțiuni și așa foarte scurt, a fost luna februarie 2014“ – ne preciza edilul bătan.
Temerile bătanilor
În discuția din luna august, edilul bătan a dat glas temerilor exprimate mai direct sau mai pe ocolite de consătenii săi vizavi de această acțiune.
„Comisia din care fac și eu parte are prin evoluția lucrurilor o sarcină ingrată datorită unui aspect legat de una din prevederile legii 165 cu referire la Art. 6, punct  d), care face referire la islazuri. La noi în zonă aceste islazuri sunt în proprietate comună a localnicilor de sute de ani și există temerea – întemeiată – ca atunci când se va face totalul general al acestor terenuri să ne trezim că pot primi teren pe islazurile noastre oameni din alte zon,  care să aibă un cu totul alt profil de exploatare decât au avut până acum aceste terenuri“ – își exprima atunci temerea edilul din Bata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.