Investiție de un milion și jumătate de euro pentru extinderea UPU

0
615

Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean este una dintre cele mai importante dar și dificile secții ale spitalului. Deși s-a investit mult în infrastructură dar și în aparatură, spitalul are nevoie de extinderea UPU.

Această secție deține 27 de paturi, 19 pentru adulți și opt pentru copii, iar numărul este insuficient pentru fluxul mare de pacienți care așteaptă să fie tratați. Anual, peste 67.000 de arădeni vin la secția de urgențe, iar media pacienților care trec zilnic pragul UPU ajunge la 185.

Anul trecut, din numărul total de 67.000 de pacienți, 52.000 au fost adulți iar restul de 15.000 au fost în cadrul pediatriei.

Timpul de așteptare al pacienților este principala lor nemulțumire. Trebuie redus acest timp, în așa fel încât gestionarea fluxului de pacienți să fie mai simplă. Deși avem una dintre cele mai moderne secții din România, este nevoie de acest proiect de extindere care este la faza a doua, în prima fază investindu-se în jur de un milion de euro”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJ.

Spitalul Județean a fost îmbunătățit în ultimul deceniu „Dacă facem comparație ce a fost în 2003 și ce a devenit după aceea la nivelul extinderii UPU, există diferențe foarte mari. Au fost investiții în infrastructură și în aparatură medicală dar s-a constatat că adresabiliatea este în creștere precum și exigențele pacienților. Există în continuare nevoia unei îmbunătățiri și unei dotări suplimentare”, a afirmat doctor Monica Puticiu, șeful de secție.

Pentru a ajunge la exigențele cerute, este absolut necesară extinderea secției, proiectul este finalizat dar nu s-a primit încă semnătura pentru realizarea acestuia.

Proiectul constă în construirea secției noi și în dotarea cu aparatura necesară, valoarea totală a investițiilor fiind de peste un milion și jumătate de euro.

În maxim trei ani, cred că UPU va ajunge la standarde înalte. Suntem în linie dreaptă”, mărturisește Carmen Lucuța, managerul Spitalului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.