Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan Radu Oprea, a precizat joi, că investiţiile străine din România au crescut cu 17,4% în primele cinci luni ale anului, precizând că programul InvestRomania reprezintă „un punct unic de contact pentru investitorii străini”.
„O foarte mare parte din fondurile care astăzi au intrat ca investiţii străine directe în România, sunt reprezentate de către dezvoltările afacerilor deja existente. Şi atunci, Invest România este alături de investitori pe tot parcursul acestui proces. 17,4% repre­zintă creşterea investiţiilor străine pe primele cinci luni ale anului. Cred că efortul pe care îl depunem în Minister în Invest România este simplu de cuantificat”, a declarat Ştefan Radu Oprea.
Potrivit ministrului, schema de ajutor de stat pentru companiile româneşti cuprinde „ape­luri continue de proiecte, scă­- derea plafonului de la zece mi­lioane la trei milioane, ceea ce înseamnă că firmele cu capital românesc au posibilitatea de a accesa schema de ajutor de stat. Şi o altă dorinţă a mediului de afaceri a fost posibili­tatea demarării investiţiei înainte de semnarea contractului de finanţare”, a declarat Ministrul.
De asemenea, în cadrul conferinţei de prezentare a bilan­ţului la şase luni, ministrul a precizat că abordările ministerului sunt reprezentate de crearea unui mediu de afaceri stabil şi predictibil, încurajarea şi susţinerea spiritului antreprenorial, creşterea numărului şi volumului de investiţii străine directe şi promovarea producătorilor români la export şi susţinerea internaţionalizării companiilor româneşti.

Recomandările redacției