Înviați de Vuin când nimeni nu se mai aștepta: Unirea Sântana – Victoria Felnac 3-1

0
147

Vecine de clasament în partea sa superioară, Sântana și Felnacul au oferit o partidă vie la ultima apariție oficială a anului. Iar cine nu a rămas până la final a avut ce regreta, fiindcă soarta punctelor s-a decis în ultimele 5 minute.
Oaspeții au avut prima ocazie a disputei, dar șutul lui Vidac a fost respins de Csurka. După doar două minute mai târziu, Stanciu a tras bine din interiorul careului, dar Pașcalău
s-a întins foarte bine la colțul scurt și a respins din corner. Faza fixă a dus balonul la 8 metri, la Brozbic, dar acesta a ratat execuția, chiar dacă se afla singur cu portarul oaspeților. În replică, Dubeștean a tras bine din lovitură liberă de la 28 de metri, dar Csurka a avut o nouă intervenție bună. Ultima oportunitate a primul mitan a aparținut celor de la Sântana, Al. Drăgan neajungând de puțin la centrarea lui Stanciu.
Actul secund a debutat cu gazdele la timonă, dar șutul bun al lui Vuin a fost reținut de Pașcalău. Același mijlocaș central a pasat excelent „printre” lui Stanciu, iar acesta, aflat în zece metri, a tras peste poarta lui Pașcalău. Oarecum contrar cursului jocului, oaspeții aveau să treacă în avantaj în minutul 70. Un corner a fost respins la 22 de metri până la Isac, acesta și-a făcut balonul ca la rugby depășind toată defensiva lui Donca, a pătruns în careu și l-a găsit la 5 metri pe Gabor, care a împins mingea în plasă: 0-1
Din acel moment, gazdele au forțat cu toată forța golul, iar Brozbic l-a întrebuințat serios pe Pașcalău. Cu zece minute înainte de final Băd a scăpat pe un contraatac, dar șutul său de la marginea careului mare a trecut peste. Mai erau trei minute din meci și se părea că Felnacul va pleca cu toate cele trei puncte, însă, încă odată, la „catedră” a trecut Iulian Vuin. Mai întâi, experimentatul a combinat bine cu Josan pe zona centrală și a reluat imparabil de la 16 metri în plasă, iar apoi a reluat din 8 metri o acțiune la care au participat Bolba (care a executat rapid o lovitură liberă) și Drăgan.  Chiar când se arătau minutele de prelungire Topac și Radu Popa au avut un conflict la care au participat toți jucătorii, dar au plătit cu cartonașe roșii doar cei care au provocat totul. Cu felnăcanii transformați într-un car de nervi,  Claudiu Popa a scăpat singur cu Pașcalău pe un contraatac și a stabilit scorul final:
De menționat ar fi și faptul că oaspeții au avut în repriza a doua două goluri anulate pentru o poziție de offside și fault în atac.
Formații:
Sântana: Csurka – Paven (min.
45 – Topac), Brozbic, Peia, Lanțoș (min. 81 – Bolba) – Mateiu (min. 72 – Drida), Vuin, Josan – Cl. Popa, Drăgan, Stanciu (min. 58 – Bud)
Felnac: Pașcalău – Isac, Dubeștean, Gabor, Istin – Mărușteri (min. 81 – Gîdea), Vidac – R. Popa, Sabău (min. 58 – Olariu), Borteș (min. 65 – Nichituț) – Băd.
Arbitri: Cristian Coroban – Remus Naghi, Lucian Berariu
Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Andraș Mako

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.