Învinși după o eliminare dubioasă: Metalurgistul Cugir – Șoimii Pâncota 1-0 (0-0)

0
140

cugirAlb-negrii au început bine ciocnirea de la Cugir, ținându-și adversarii departe de careul în prima jumătate de oră. A venit însă minutul 32, cu cea mai controversată fază a meciului, transformată ulterior în moment psihologic speculat de cei din județul Alba: o minge aruncată spre careul arădean a fost palmată de Cristi Irimia pe linia de 16 metri. Asistentul Pleșa l-a chemat pe central și i-a indicat că portarul arădean ar fi ieșit din careu. Decizia i-a lăsat pe pîncotani cu om în minus, Irimia a văzut cartonașul roșu, deși nu era vorba de o fază iminentă de gol, chiar dacă portarul ar fi depășit linia de 16 metri…
Efectul imediat a fost invers, „Șoimii” au ieșit la joc și, până la pauză, au ratat două ocazii bune, una prin Lung (cap în plasa laterală după corner, 42) și una prin Issa (finalizare defectuoasă a unui contraatac rapid, 44).
Cugirul a apăsat mai puternic în actul al doilea, Pașcalău având o intervenție de zile mari la șutul golgeterului Cîrstean din careul mic (62), apoi antrenorul gazdelor, Marius Opric, avea să fie trimis în tribună pentru proteste. Pașcalău a mai avut o paradă la execuția lui Potopea (69), dar a scos mingea din plasă după numai un minut, când voleul de senzație a fostului utist Oara din 17 metri s-a dus direct în vinclu, 1-0. Cuedan a mutat ofensiv, cu Burian, Bulzan și Suciu, dar cei de la Metalurgistul au reușit să țină diferența până la final.
După ultimul fluier, eliminatul antrenor al gazdelor și-a vărsat toate frustrările acumulate împotriva Pâncotei, începând cu cele de anul trecut, când a pierdut promovarea cu Hunedoara și continuând cu cele din tur, când, la fel, a fost eliminat de pe bancă, obținând cu noroc un egal în ultima fază a meciului. Opric a început să înjure întregul efectiv al Șoimilor, instigând și spectatorii să facă la fel și a fost convins cu greu că era cazul să se bucure civilizat de victoria ce-l ține pe primul loc din C5.
Metalurgistul: Tiut – Cristea, Schuller, Potopea, Trăşcan – Negură (69 Oara), M. Neagu, Itu, Şuteu (89 Şt. Radu) – Cîrstean, I. Radu (85 Câmpean).
Șoimii: Irimia – Iovan, Lengyel, Lung, Vițu (80 Suciu) – Rusu (85 Bulzan) – Maghici, Issa, Stanciu (72 Burian) – Gado (32 Pașcalău) – Mihai.
Arbitri: Răzvan Drăgoi – Raul Ghiciulescu, Cristian Pleșa (toți Timișoara). Observatori: Nicușor Asandei (Reșița), Constantin Mara (Predeal).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.