„Invitația” unei primării: hai la noi, că plecăm de acasă

0
1811

Respectarea cuvântului dat consider că reprezintă una dintre condițiile principale ale bunului simț. Atunci când deții o funcție de conducere în cadrul unei primării, această condiție ar trebui să constituie obligativitate. Fără respectarea unor principii de bază, iar cel mai important este să te ții de cuvânt,altfel lucrurile pur și simplu nu pot funcționa. Sau funcționează, după cum merg lucrurile și în comuna păstorită de asemenea oameni: totul este la voia întâmplării. Dar din păcate rezultatele se văd chiar după câteva mandate, câștigate în virtutea inerției.

Deși am avut o înțelegere telefonică cu un edil, care deține o funcție de conducere în cadrul unei primării din județul Arad, că mă invită până la sediu, acesta nu s-a ținut de cuvânt. Accentuez faptul că această persoană m-a invitat la sediul primăriei, nu doar că am stabilit o întâlnire.

Așa cum m-au învățat părinții mei, în primii șapte ani de acasă, m-am dus la întâlnirea care mi-a fost lansată.  Doar că atunci când am ajuns la locul în care am fost invitat, edilul nu era.

Din păcate, nu este singurul caz de acest gen din județul nostru. Astfel de comportamente, de oameni fără cuvânt, mai întâlnim și în alte locuri, care pot fi numărate pe degetele de la o mână. Ar fi de preferat însă nu îi numărăm cu mâna noastră, pentru a nu ne mânji.

În administrație, în special, alesul local, cel care a beneficiat de încrederea cetățenilor săi, trebuie să reprezinte un adevărat model. Un om care să poată fi dat ca exemplu pentru ceilalți. Avem foarte multe cazuri de acest gen în județul nostru, dar avem și parveniți,  care își respectă cuvântul până la primul colț de stradă.

Putem spune că pe biroul redacției noastre zac sute de sesizări venite din partea cetățenilor, din mai multe comune din județ, care sunt sătui de faptul că localitățile lor se află într-o avansată stare de… conservare.

Vom lua cât de curând, le garantăm asta cititorilor noștri, toate aceste plângeri și ne vom deplasa la fața locului pentru a vedea cum arată realitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.