nelutuSenatul şi Camera Deputaţilor au respins cu 191 voturi „pentru”, 123 de voturi „împotrivă” şi 69 de abţineri, hotărârea care avizează favorabil soli­citarea preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui nou referendum pentru Parlamentul unicameral cu 300 de aleşi.
Senatorul Ioan Cristina, co-preşedinte al USL Arad, explică votul „împotrivă” dat de liberali în Parlament, care i-a nemulţumit pe reprezentanţii PSD. „La nivelul USL nu a fost luată nici o decizie cu privire la votul din Parlament pe tema referendumului propus de președintele Traian Băsescu. Votul dat de parlamentarii liberali a fost în concordanță cu pro gramul de guvernare cu care USL a câștigat alegerile din decembrie 2012. Acest program prevede clar sistemul bicameral iar românii, atunci când au votat USL, au știut că op­tează pentru păstrarea bicameralismului”, a declarat Ioan Cristina.
Acesta a ţinut să mai precizeze că: „acuzațiile aduse de PSD sunt lipsite de temei, de vreme ce liderii social-democrați de la Senat și Camera Deputaților au fost informați din timp cu privire la decizia politică a PNL în această privință. Partidul Național Liberal consideră că refe­rendumul propus de Traian Băsescu este un demers inutil și, în consecință, liberalii au votat „împotrivă”.

Recomandările redacției