nelutuTragicul accident de zilele trecute, în care o maşină a fost spulberată de tren la intersecţia drumului judeţean Arad – Moneasa cu linia ferată Arad – Brad, l-a determinat pe senatorul USL Ioan Cristina să solicite montarea unui semafor în locul respectiv. „O să adresez o solicitare Ministerului Transporturilor, să vedem ce pu­tem face pentru ca acolo să fie montat un semafor. Au fost prea multe evenimente tragice în locul respectiv de când s-au desfiinţat barierele de la trecerile de nivel cu calea ferată pentru a mai lăsa lucrurile aşa. Respectivul drum judeţean este unul dintre cele mai cir­- culate din judeţ şi tocmai de aceea cred că se justifică montarea unui semafor acolo. Nu numai că se justifică, dar se şi impune, având în vedere numărul mare de accidente petrecute la intersecţia dintre Bârsa şi Sebiş”, a declarat Ioan Cristina.
Senatorul USL a adăugat: „Am înţeles că pe linia de tren respectivă operează o companie privată, cu care o să luăm, de asemenea, legătura. Împreună trebuie să facem ceva, astfel încât să punem punct tragediilor petrecute în respectiva intersecţie, dar nu numai, pentru că interpelarea mea la Ministerul Transporturilor va viza şi intersecţia cu calea ferată dintre Pâncota şi Seleuş, de pe acelaşi drum judeţean, dar și altele aflate într-o situație similară”.
Duminica trecută, la intersecţia drumului judeţean Arad – Moneasa cu linia ferată Arad – Brad o maşină care nu a oprit la semnul STOP a fost lovită de tren, o persoană decedând şi alte trei fiind rănite în accident.

Recomandările redacției