Ioan Kett Groza – ca o sărbătoare a culorii şi a minţii

0
479

Asociaţi Kolcsey din Arad a organizat miercuri, 14 martie vernisajul unei reuşite expoziţii perso­- nale de pictură şi grafică a artistului plastic Ioan Kett-Groza.
Evenimentul s-a petrecut la Sala Clio a Muzeului de Artă Arad, în prezenţa lui Levente Bognar, viceprimarul Municipiului Arad, a colegilor de şevalet precum şi a unui numeros public gustător de arte frumoase, asistenţă care a umput până la refuz sălile galeriei de artă.
Atât viceprimarul Aradului, Levente Bognar cât şi vicepreşedintele Asociaţiei Kolcsey, Karoly Fekete au vorbit despre persona­litatea artistului Ioan Kett-Groza, o adevărată emblemă culturală a municipiului nostru.
Criticul şi artistul plastic Hajnalka Siska-Szabo, referindu-se la lucrările de pe simezele galeriei, a spus printre altele: „Lucrările te îndeamnă la o meditaţie asu­pra existenţei noastre, susţi­-nute de armonii cromatice com­- puse, sau profunde contraste de culori. Formele sunt reordonate de autor în direcţia diver­selor linii de forţă ale tablou­- rilor, prin care face ordine în lumea haotică şi prin aceasta se dezvoltă mesajul operei. De multe ori ansamblul formelor şi liniilor se contopesc caligrafic într-o compoziţie dinamică şi plină de sensuri.“
Trebuie să evidenţiem frumosul album  editat cu acest prilej de către organizatori, album care a apărut în condiţii grafice deosebite, cu reproduceri superbe ale unor lucrări semnate de Ioan Kett-Groza, precum şi cu citate din texte analitice semnate de criticii de artă Horia Medeleanu şi dr. Onisim Colta.
La final, sub caldul şi prietenescul ambient al unei muzici vii, interpretate la vioară şi chitară, cei prezenţi au închinat un pahar de vin în cinstea lui Ioan Kett-Groza şi a organizatorilor manifestării culturale. Expoziţia este deschisă în perioada 14-25 martie 2018.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.