moldovanLa finalul săptămânii, în Calea Aurel Vlaicu, se „duelează” două dintre echipele înfrânte în prima etapă a anului în Liga a II-a. Totuși, maniera în care au pierdut competitoarele de sâmbătă diferă și asta pentru că Mioveniul a cedat doar la ultima fază în fața noului lider CSM Râmnicu Vâlcea, pe când UTA nu a fost deloc în joc în compania Olimpiei.
De fapt, antrenorul argeșenilor recunoaște că nu l-a surprins deloc rezultatul de la Satu Mare, pe când eșecul elevilor săi îl consideră nemeritat. „Dincolo de faptul că m-a surprins neplăcut neprezentarea Universității Craiova la Slatina, toate rezultatele etapei mi s-au părut normale, cu excepția remizei de la Motru. Mă așteptam să câștige Reșița. Apoi, în derby-ul CS U Craiova – ASA Târgu Mureș, două formații care  au investit enorm în acest sezon, știam că se poate  întâmpla orice. Au câștigat oaspeții, dar oricum ambele echipe vor promova braț la braț în Liga 1. Oprindu-ne la meciul nostru de la Râmnicu Vâlcea, ne doream cel puțin un punct, iar prestația echipei a fost pe măsura așteptărilor, doar că am pierdut la ultima fază a meciului, din penalty. S-a creat o stare de neliniște în cadrul lotului, dar trebuie cumva s-o depășim cumva. Nu mai suntem în postura de a face pași greșiți și de aceea vom aborda partida la fel de bine ca pe cea de la Râmnicu Vâlcea, cu amendamentul că trebuie să fim mult mai concentrați în momentele cheie.  Nu am făcut-o etapa trecută și am primit un gol ce a anulat, practic, evidențele și anume că nu meritam să pierdem meciul. Ăsta e fotbalul până la urmă, cine înscrie câștigă, însă la Arad nu mai avem voie mai ratăm ocaziile pe care ni le creăm”, consideră Ioan Moldovan.
Intrat în istoria „Bătrânei Doamne” ca antrenorul care a câștigat un singur punct din 33 posibile în anul 1995, „Comisarul” revine la Arad cu gânduri războinice.  „Meciul ce urmează, cel cu UTA, a devenit cel mai important pentru noi. Jucăm din nou în deplasare, iar partida poate fi grea sau ușoară. Vom încerca să speculăm toată atmosfera de la Arad pentru a ne impune. O să urmăresc meciul UTA-ei de la Satu Mare și voi trage unele concluzii certe și asta chiar dacă vorbim despre o deplasare a adversarului. Am citit în media că o parte dintre fotbaliștii pe care Falub ar fi dorit să-i folosească nu au putut juca, dar cu noi cu siguranță vor juca sâmbătă. Dar, pe de altă parte, UTA ar putea avea probleme de omogenitate de care am putea să profităm”, mai spune Moldovan, care a vorbit succint și despre trimiterea „greilor din fotbal” după gratii în „Dosarul Transferurilor”: „Este o situație delicată, îi cunosc pe majoritatea dintre ei. Îmi pare rău pentru ei, în special pentru Cristi Borcea și MM Stoica, cu care am lucrat de-a lungul carierei mele, dar și pentru restul. Sunt toți oameni de fotbal adevărați, e un moment trist pentru sportul româ­- nesc”.

Recomandările redacției