Ioan Nuțu Herbei: „Sunt mulțumit de ce am realizat în acest mandat”

0
416

Săptămâna trecută am fost oaspetele primarului de la Moneasa, Ioan Nuțu Herbei, pe care întotdeauna l-am găsit făcându-și planul de bătaie, cum îl denumește domnia sa, doar că uneori, mai „scârțâie treaba”, peste tot se întâmplă uneori așa, dar parcă într-un colectiv de muncă nu ar trebui să fie așa.

  • În Moneasa, în stațiune, pe 17 septembrie 2017, a fost prăpădul care a pus toți arborii la pământ și au fost pagube mari, dar până la urmă ați trecut peste asta, deși a fost foarte greu. Domnule primar, haideți să intrăm în subiectul nostru de azi și anume, cum vă raportați la mandatul care se încheie peste ceva vreme?
  • Da, sunt mulțumit de ce am realizat și chiar și cetățenii sunt mulțumiți de activitatea mea, la mine nu a existat să-i spun unui cetățean să vină mâine sau să vină mai târziu, problema care a ținut de mine ca primar, am rezolvat-o pe loc, de asta pe mine mă iubește comunitatea. Bineînțeles, mai sunt multe de făcut în comună și implicit, în stațiune. La această oră, avem patru proiecte în lucru și le putem înșira: reamenajarea parcului de copii din centrul stațiunii, unde va fi și loc de recreere pentru adulți, aici sunt mai multe aparate pe care nu le mai amintim, pentru că și părinții se vor putea recrea când vin cu copiii în acest parc. Tot în acest timp, se află în lucru un teren de fotbal, sintetic cu o suprafață de 45 pe 22 metri, în localitatea Rănușa, iar ultimul proiect este introducerea internetului gratuit în toată comuna și montarea a încă 17 camere video în puncte strategtice din comună. Ați amintit de furtuna din 17 septembrie ce a fost atunci în Moneasa, mai ales în stațiune, când am avut 35 de autoturisme și alte bunuri distruse. A trebuit să refac parcul din nou, am plantat arbuști de tot felul, i-am dat altă față stațiunii. Chiar mă opresc turiști și îmi zic că în tot răul este și un bine, că la brazii aceia falnici nu le-au văzut rostul. Dacă ați veni duminica, nu ați găsi loc de parcare, așa multă lume vine aici, chiar și pe timp de pandemie.
  • Precizați ce alte lucrări ați mai făcut, că v-am găsit astăzi în timp ce sunt în executare unele dintre ele.
  • Am asfaltat străzi în ambele localități, Moneasa și Rănușa și locuri de joacă pentru copii în Rănușa, am modernizat iluminatul public prin înlocuire cu led-uri, am făcut aleea și curtea către Schit, am făcut reabilitări la casa parohială, acoperișul la biserica din Rănușa și la biserica catolică din Monesa, am făcut acoperișul de la Căminul Cultural din Moneasa, unde am făcut și un muzeu cu circa 300 de piese. Am amenajat capela mortuară din Moneasa, suntem în construcție cu revizia PSI, lucrare care se va realiza în acest an. Am început cu cadastrarea pe terenurile extravilane în satul Rănușa, suntem pe terminate, lucrare care se execută gratuit. Am proiectat pe GAL pentru a achizi­ționa un buldoexcavator, noi avem cam toate utilajele pentru gospodărirea comunei și a sta­țiunii.
  • Știm că stați foarte bine cu electoratul, am auzit și prin stațiune numai cuvinte de laudă și că ați făcut multe pentru Moneasa. Dar, vă întreb, mai candidați, în ciuda a ceea ce zic adversarii?
  • Așa este. Eu trebuie să continui ce am început, pentru că aceasta mi-au cerut-o cetățenii. Știți că de pe marginea terenului toți sunt fotbaliști, dar când intră pe teren, nu știu să dea cu piciorul în minge. Noi mergem înainte, fără probleme.
  • Succes, domnule primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.