Ioan Turcin, primarul comunei Păuliş vrea fapte, nu vorbe

6
1409

Voicu Sida 

La început de an am stabilit o întâlnire cu domnul Ioan Turcin, primarul comunei Păuliş, care întotdeauna ne primeşte cu drag şi cu braţele deschise, spre deosebire de alţi primari din alte localităţi.

Întotdeauna pe domnul Turcin îl găseşti implicat în problemele cu care se confruntă comuna sa, ceea ce pe foarte mulţi dintre primari nu îi prea vezi, din păcate…

De obicei, în întâlnirile noastre, discutăm problemele comunei, iar pe urmă ne deplasăm pe teren. La Păuliş ai ce să vezi şi din păcate este foarte neplăcut că nu există înţelegere. Primarul se trezeşte, în acest fel, de foarte multe ori singur implicat în problemele comunei. Păulişul nu este însă singura comună în care găsim astfel de probleme. La fel se întâmplă şi la Şicula, Craiva, Hălmăgel, dar şi în mai multe localităţi.

 

Domnule primar, spuneaţi la un moment dat că dumneavoastră aveţi nevoie de fapte, nu de vorbe.

– Lumea este sătulă de vorbe. Spun asta acum pentru că în decursul administraţiei trecute, valoarea investiţiilor în cei 12 ani nu se ridică la valoarea investiţiilor obţinute de mine. Acestea urmează să fie materializate cât de curând. Pe scurt: fosta administraţie nu a obţinut în cei 12 ani de mandat atâţia bani câţi am obţinut eu în trei ani şi jumătate.

Cum aţi încheiat anul 2019?

– Din punct de vedere administrativ, a fost un an foarte bun, care ne-a interesat pe toţi. Mă refer aici la comunitate şi la o parte din Consiliul Local. Aceste finanţări s-au materializat prin asfaltarea a 8,5 kilometri în localitatea Păuliş şi Sâmbăteni, iar trotuarele care vor fi construite din pavaj vor avea lăţimea de 1,30 metri. În unele locuri pot ajunge chiar până la doi metri. Această lucrare va începe în primăvară, imediat ce ne permite timpul.

Un alt proiect ce va începe tot anul acesta îl reprezintă asfaltarea drumului de la Cladova. Proiectul a fost început de vechea administraţie prin anul 2011. În perioada 2018 – 2019 am făcut toate demersurile pentru a putea materializa acest proiect. Nemulţumirea mea şi a locuitorilor de la Cladova, de pe Valea Mică, este legată de condiţiile în care a fost realizat drumul, dar până la toamnă se va rezolva şi această problemă.

Vreau să mai precizez ceva: tot în cursul anului 2019 am depus două proiecte pe fondul de dezvoltare privind modernizarea străzilor care au mai rămas neasfaltate în Păuliş, Baraţca, Sâmbăteni şi Cladova. Astfel am încheiat subiectul asfaltării în comuna noastră.

Cum stă comuna Păuliş la domeniul cultură?

– Avem proiecte pe cultură la Sâmbăteni. De asemenea, în luna martie, cu bani primiţi de la AFIR, pe fonduri europene, vom începe lucrările la Căminul Cultural din Păuliş. Chiar dacă s-au primit banii în anul 2017, datorită unor erori de construcţie, lucrarea va trebui regimentată, iar noi să revenim cu un efort financiar din bugetul local, în valoare de aproape 30 – 50.000 de euro. Asta pentru că banii primiţi nu au acoperit nevoile acestui proiect. S-a făcut o lucrare la şarpantă, unde noi nu avem voie să intervenim timp de câţiva ani. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul acoperişului. Oricât de mulţi constructori au venit, nu au vrut să se apuce de această lucrare la care din păcate din 2014-2015 am solicitat refacerea proiectului.

Un alt proiect pe care l-am avut şi l-am realizat este cel educaţional şi ţine de Grădiniţa PN1 Păuliş. În 2017 am primit finanţarea, iar în 2019 am şi terminat lucrarea. Copiii sunt deja mutaţi în grădiniţa nouă.

Dezvoltarea comunităţii şi a satului românesc în comuna Păuliş nu au mai fost demult prioritare. Din fericire, pentru primarul Turcin ele reprezintă o prioritate. Domnule primar, spuneţi-ne cu ce alte probleme vă confruntaţi?

– La Sâmbăteni, într-adevăr este o problemă cu reţeaua de apă. Nu mai asigură presiunea, dar am găsit soluţii de îmbunătăţire cu o staţie de pompare de la Ghioroc, o aducţiune pentru Sâmbăteni. Totodată avem proiect depus pentru Apă – Canal şi toată comuna va fi acoperită. În altă ordine de idei, pentru că tot m-aţi întrebat, avem la Păuliş o capelă mortuară şi urmează să avem şi la Sâmbăteni.

Vă mulţumim pentru timpul acordat şi vă dorim un an 2020 plin de împliniri pentru dumneavoastră şi întreaga comunitate din comuna Păuliş!

Voicu Sida

 

6 COMENTARII

  1. Frumos, frumos! Dai un ban, dar stai în față (ești lăudat). Pe când un interviu cu femeia care primește despăgubiri de mii de euro pentru VORBE și FAPTE ale primarului lăudat aici?

  2. Într-adevăr domnul Turcin este omul faptelor!!! Asa a stabilit și instanta de judecata. Fapte care nu fac cinste unui ales.
    În cea ce afirmațiile legate de proiecte:asfaltare, grădiniță și cămin Paulis, ele au fost asumate ca realizări personale și în articolul similar din decembrie 3018 cu toate ca finanțarea acestor proiecte pe AFIR a fost obținută înainte de a-și începe domnul Turcin MANDATUL DE PRIMAR.

  3. Atitudinea față de oamenii din jur arată ce fel de caracter posedă
    Proiecte !!!! avem ,vom face ,- dar numai cum dorește persoana sa în funcție de interes

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.