cermei 1 cermei 2 cermei 3Primarul comunei Cermei, Ioan Vesa, a ţinut să precizeze că deşi fondurile pe care le are la dispoziţie sunt limitate, el unul nu a stat cu mâinile în sân ci a făcut proiecte pentru comunitate. „Să ştiţi că nu prea merge cu promisiuni din astea în vânt. Oamnii văd la televizor, în presa scrisă şi sunt cam informaţi de ceea ce se petrece în în lume, în ţară, şi în jurul lor. Nu prea sunt bani, facem ceea ce putem şi de cât putem, dar important este să facem ceva. Acum lucrăm la pista pentru biciclete, asta au cerut oamenii şi asta facem. Această pistă va fi până în satul Şomoşcheş şi va avea în jur de patru kilometri şi facem şi în Cermei. Am reabilitat Căminul Cultural din satul Avram Iancu, avem lucrări la un ştrand, în localitatea Cermei, făcute din fonduri proprii. Când această lucrare va fi finalizată va ajunge la valoa­rea de cinci miliarde de lei vechi. Strada care va trece pe lângă ştrand va fi prioritară pentru asfaltare. Suntem în faza de concesionare a unui teren pentru ame- najarea unei staţii PECO. Acesta va fi amplasată la intrarea în locali­tatea Cermei dinspre Gurba, iar acest lucru va fi unul benefic pentru populaţia comunei.
La baza sportivă acum am finali­zat lucrările la vestiare, am pus mobilier nou în aceste vestiare. Şi la aceste lucrări investiţia a ajuns la cinci miliarde de lei vechi”, ne spune Ioan Vesa, primarul comunei Cermei.
De asemenea, primarul a explicat că după ce a fost instalată aducţiunea de apă din localitateaVasile Goldiş, pe o lungime de aprioximativ patru kilometri, acum întreaga comună beneficiază de reţeaua de apă potabilă. „Am pietruit cinci străzi, pe o lungime de 2,4 kilometri, iar acestea urmează a fi asfaltate. Pentru localitatea Şomoşcheş a fost câştigat un proiect pe fonduri europene pentru centrul de informare turistică. Reţeaua de apă din comună este completă. După ce a fost instalată aducţiunea de apă din satul Vasile Goldiş până în satul Avram Iancu, o aducţiune de patru kilometri, în toată comuna există reţea de apă potabilă. Deci am asfaltat în centrul de comună zece străzi, care au o lungime totală de şase kilometri,  în satul Şomoşcheş am asfaltat şase străzi pe o lungime de trei kilometri, iar în satul Avram Iancu am asfaltat pe strada pricnipală 0,6 kilometri”, a mai explicat edilul-şef.
În ceea ce priveşte proiectele de viitor, Ioan Vesa spune că îşi doreşte să asfalteze toate străzile din comuna Cermei, în viitorul cât mai apropiat. „Îmi propun să termin cu asfaltartea tuturor stră­zilor de pe raza comunei Cermei. De asemenea, tot în perioada următoare îmi propun să facem staţia de epurare. La mine în Cermei, unde am făcut asfaltarea străzilor am prevăzut şi introducerea ţevilor pentru canalizare. Am evitat astfel, distrugerea şoseleipentru introducerea acestor ţevi pentru reţeaua de canalizare. Rar se în­tâm­plă să se facă sau să se gândească în acest fel”, a conchis Ioan Vesa.

Recomandările redacției