Prim-vicepreşedintele TLDE România şi copreşedinte TLDE Arad, Ioana Ciupe, susține iniţia­tiva legislativă  a copreședintelui  Ionuț Negoi, prin care se dorește ca toate abonamentele de telefonie mobilă sau fixă din România să aibă prețul exprimat în lei. „Avem o monedă națională și, exceptând câteva companii din anumite domenii bine cunoscute – telefonia mobilă fiind cel mai cunoscut exemplu -, opera­torii economici înțeleg să se raporteze la leu atunci când își formulează prețurile. Din păcate, unele mari corporații mul­tinaționale funcționează deja în logica financiară a zonei euro, trecând peste un aspect esențial, acela ca prețurile abo­namentelor, ale cartelelor telefonice reîncărcabile și ale ser­viciilor în general, trebuie să fie exprimate în lei, din respect și în interesul consumatorului român”, susține Ionuț Negoi, copreședintele TLDE România.
În cele ce urmează, organizația de tineret a Alianței Liberalilor și Democraților va demara o amplă acțiune de informare a opiniei publice și va strânge semnături de susținere din partea cetățenilor interesați de această propunere. Oricine susţine această cauză, poa­te semna această petiţie online: http://www.petitieonline.com/ forum/175066.
„Vom explica cetățenilor care sunt diferențele dintre costurile exprimate în euro și sumele finale de plată, iar aceș­tia vor fi în măsură să-și conceapă, în cunoștință de cauză, o idee realistă despre efectele variaţiei permanente a cursului valutar.  Campania de strângere de semnături va fi urmată  de depunerea unei propuneri legislative, prin intermediul grupului parlamentar ALDE”, declară Ioana Ciupe, prim-vicepre­şedinte TLDE România.
(G.C.)

Recomandările redacției