Bancul e răsuflat, îl știe toată lumea. Să te duci după fentă este specialitatea poporului român. Este absolut incredibil ce se întămplă în aceste zile pe scena politică românească, tot ceea ce părea aiurea se întâmplă. Teodor Meleșcanu, fost ministru de Externe, impus de către ALDE, a fost propus de către PSD ca viitor candidat la președinția Senatului! Toate agențiile de presă fac valuri, fac caz de așa-zisa trădare a lui Meleșcanu, când, de fapt, nu este vorba despre nicio trădare! Nu avem memorie atât de scurtă încât să nu ne amin­tim că Meleșcanu a fost ministru de Externe al PDSR, adică PSD, iar după aceea Băsescu l-a pus șef la SiE, așa că Dăncilă ar putea să spună că a recuperat un fiu rătăcitor. Sincer, mi-a plăcut extrem de mult de Meleșcanu, un arădean curat, frumos și adevărat. Din înăl­țimea funcțiilor sale, nu a avut niciun moment de ezitare în privința reprezentării în instanță, în calitate de avocat, a unui prieten! Era deja pe val la nivel național, dar nu a lăsat de izbeliște un prieten!
Nu cu mult timp în urmă spuneam că divorțul ALDE față de PSD este doar de fațadă, că Tăriceanu este obli­gat să mimeze acest divorț, deși, în realitate, rămâne alături de PSD. Stau mărturie sutele de membri ALDE care rămân în funcții de secretari de stat și ceilalți care, în teritoriu, ră­mân pe funcții la serviciile deconcentrate. De ultimă oră, a intervenit o surpriză la care absolut nimeni nu se aștepta: se pare că Tăriceanu, așa slab cum îl văd unii, a reușit o lo­vitură de maestru: în loc să lase ALDE prizo­nier al forțelor de stânga, aduce Pro România în zona de centru! Toată lumea paria pe înghițirea ALDE de către Pro România, când, de fapt, s-ar putea să fie invers! Nu mai puțin decât trei senatori Pro România au trecut deja la ALDE! Aveți cumva impresia că au trecut de capul lor? Mă îndoiesc! A fost un semnal pentru cei din teritoriu, descurajați de ieșirea de la guvernare a lui Tăriceanu. Așa cum am mai spus, a fost doar un divorț de comun acord, mimat și nu real. Ceea ce ne lasă mască este mutarea Pro România pe centru-dreapta, o mișcare politică pe care Ponta a demonstrat-o în perioada în care a fost premier. Guvernarea Ponta a promovat protecția socială, dar doar prin măsuri economice de dreap­ta, renunțând la măsuri populiste fără acoperire. Adică, exact ceea ce susținea și ALDE. Se prea poate ca Viorica Dăncilă să vrea să facă la fel, dar nu are nicio șansă să o creadă cineva.
Ca să încheiem, Guvernul PSD va mer­ge mai departe, va mări salariile și pensiile, iar Iohannis se va lăuda că el a făcut asta, că doar datorită lui au rămas la guvernare cei care măresc pensiile! Ca atare, trebuie reales!

Recomandările redacției