Iohannis continuă politica de dezbinare a românilor

0
388

Toată campania lui Klaus Iohannis a fost axată pe demonizarea PSD. „Eu sunt în război cu PSD, nu în competiție”, a declarat el, cerându-le liberalilor să se implice la maxim în convingerea cetățenilor să vină la vot la turul doi al alegerilor prezidențiale. Mesajul, este clar, nu a fost doar pentru libe­rali, ci pentru toți dușmanii PSD-ului, care, acum, nu mai au altă cale de a lupta pentru distrugerea definitivă a acestuia, decât să-l voteze pe el, chiar dacă nu îl prea înghit. Nu doar în cam­panie a pedalat Iohannis pe distrugerea definitivă a PSD, care este, în opi­nia lui și nu doar a lui ultima redută a comu­- nismului, ci pe parcursul întregului său mandat. Asaltul permanent împotriva PSD nu a făcut decât să adâncească dezbinarea românilor, un proces care a început imediat după revoluție și s-a acutizat treptat, căpătând cea mai spectaculoasă creștere sub domnia lui Băsescu. Băsescu i-a asmuțit pe oamenii muncii împotriva intelectualilor, din păcate, tocmai prin intermediul unor intelectuali pe care i-a cumpărat cu bani și funcții publice sau de partid. I-a îndârjit pe cei din câmpul muncii împotriva pensionarilor, pe baptiși împotriva orto­docșilor, pe tineri împo­triva bătrânilor. Cu toate acestea, nu a îndrăz­nit să catalogheze PSD drept un dușman al popo­rului, care trebuie ras de pe fața pămân­tului, pe toți PSD-iștii drept penali și pușcăria­bili. Iohannis a făcut acest lucru cu vârf și îndesat.
Această adâncire gra­duală a dezbinării mă face să cred că, de fapt, artizanul este chiar Sistemul, care își dorește ca românii să nu fie uniți, ci într-o continuă bătălie unii împotriva altora, cel mai la îndemână mijloc fiind demo­nizarea unui partid sau altuia. Facem abstrac­ție de modul în care au fost tratați țărăniștii sau Regele Mihai și venim puțin mai încoace, la Dan Voiculescu, cel care a declanșat coali­zarea mai multor forțe politice pentru distru­gerea totală a PD-ului, prezentat ca o cara­- catiță, ca o mafie condusă de către Traian Băsescu, care trebuie să ajungă la ocnă. Din păcate pentru Dan Voiculescu, apartenența la Sistemul care i-a cerut să aplice această strategie nu l-a ajutat, pentru simplul motiv că tabăra din Sistem din care făcea parte Traian Băsescu s-a dovedit mai puternică de­cât tabăra lui Felix, care a ajuns la pușcărie.
De ce are Sistemul nevoie de dezbinarea românilor? Simplu, pentru că se teme că un popor unit este capabil să-l distrugă din temelii sau măcar să dea jos forța politică folosită pe post de vehicul. Decât să mai existe o revoltă uriașă a unui popor unit, împotriva Sistemului, cum a fost în decembrie 1989, este preferabil ca românii să lupte unii împo­triva altora. Lucru care se întâmplă acum, la cele mai înalte cote de după revoluție, în urma unei uriașe manipulări a românilor împărțiți în tabere. Din păcate, de aceasta profită forțe ostile României și românilor, iar perspectiva este din ce în ce mai întunecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.