Se dovedește încă odată că Sistemul este cel care deține creierele cenușii ale națiunii române, indiferent că acestea sunt crescute de către el sau racolate din rândurile intelighenției românești. Sloganele electorale pro Iohannis, concepute în laboratoarele mai mult sau mai puțin secrete, mai mult sau mai puțin românești, ne arată că maeștrii diversiunilor nu sunt tributarii unui manual, nu aplică de două ori la rând aceeași strategie, știind bine că adversarii vor fi tentați să respecte rețeta câștigătoare a lor, pentru a-i contracara, fără să realizeze că li s-a întins o cursă, că sunt împinși spre prăpastie. Toată lumea se aștepta ca Iohannis, în campania prezidențială, să pedaleze în continuare pe apărarea justiției, pe erijarea sa în singur apărător al acesteia. PSD a muncit pe rupte la creionarea unei strategii care să demonstreze că Iohannis nu este deloc apărător al justiției, ci un individ care vrea să o acapareze.
Surpriză imensă: Iohannis abando­nează această temă, venind cu niște sloganuri absolut aiuritoare, lansând niște concepte care nu au nicio legătură cu democrația, cu statul de drept sau cu justiția: „Guvernul PSD a făcut mult rău României și ar fi trebuit să plece demult. Românii își doresc o altă guver­nare și o vor avea, pentru ca împreună să facem România funcțională. Se impu­ne resetarea statului pentru că direcția în care a dus PSD țara este una greșită, și românii o consideră greșită, s-a văzut la referendumul din 26 mai. E nevoie de o guvernare pro-europeană, preocupată de drepturile românilor, de prosperitatea românilor”, zice Klaus Iohannis.
Nu mai contează democrația, nu mai contează statul de drept, contează doar ca România să fie „funcțională“ și, mai ales, „normală!”. Acest slogan prinde foarte bine la cetățeni care habar nu au ce înseamnă „normalitatea”, care, de fapt, este una absolut falsă. Cum, adică, „E nevoie de o guvernare pro-europeană, preocupată de drepturile românilor, de prosperitatea românilor” când, de fapt, este tocmai invers? De unde până unde a fost sau este Uniunea Europeană preocupată de prosperitatea românilor? Din ceea ce am văzut, România trebuie doar să dea, nu să primească. Iar Klaus Werner Iohannis, român sadea, după numele lui, secondat de un șef al serviciilor serviciilor secrete, pre nume românesc Helvig, nu că ar trebui, ci chiar trebuie să facă ceea ce i se cere! În încheiere, o întrebare simplă: tu, ca președinte al României, vorbești despre prosperitatea românilor, când tu ceri tăierea pensiilor și salariilor? Pe bune, măi, Franț, unde este normalitatea ?

Recomandările redacției