Klaus Iohannis este în doliu, mama soţiei sale decedând după o lungă periodă de agonie din cauza unei boli incurabile. Purtătorul de cuvânt al Preșe­dinției, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat, într-un comunicat de presă că programul de marţi al preşedintelui Klaus Iohannis se va anula, în urma decesului soacrei sale.
Klaus Iohannis trebuia să participe mâine la un forum economic România-Slovacia în Ca­pitală alături de preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, precum şi o vizită la comunitatea slovacă din Nădlac, în judeţul Arad.
Preşedintele Slovaciei se pare că va veni totuşi la Nădlac. Andrej Kiska este aşteptat la Primăria oraşului în jurul orei 17.30, după care, împreună cu primarul Ioan Radu Mărginean şi viceprimarul Dusan Somrak, se deplasează la Biserica Evanghelică Slovacă, apoi la Liceul „Jozef Gregor Tajovsky”. De la ora 18.30, Andrej Kiska are programată o întâlnire cu conducerea Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România, la sediul UDSCR Nădlac. Preşedintele slovac ar fi trebuit să se întâlnească cu preşedintele Ro­mâ­niei la Sala de sport de la marginea oraşului, la ora 18.50. Cei doi înalţi demnitari trebuiau să ia parte la o întâlnire cu membrii comunităţii slovace, la care participa şi Jan Gabor, amba­sadorul Republicii Slovace în România, Steluța Arhire, ambasadorul României în Repu­blica Slovacă, Adrian-Miroslav Merka, preşedintele UDSCR şi aproximativ 300 de persoane aparţinând comunităţii slovace din Nădlac, cea mai numeroasă din ţară.
(A.C.)

Recomandările redacției