Ipocrizia de care dau dovadă partidele politice care susţin că este necesară o reformă a clasei politice româneşti, dar fac exact contrariul, este aspru înfierată şi condamnată de filiala arădeană a Partidului Noua Republică, prin vocea preşedintelui Ion Stan. Acesta afirmă că aceste partide ipocrite se bazează în continuare pe aceeiaşi oameni îmbătrâniţi în rele, baroni şi minibaroni locali, (mici ceauşişti), care nu mai pot fi schimbaţi în condiţiile alegerilor locale într-un singur tur de scrutin, aceasta fiind de fapt tema comunicatului remis de PNR Arad. „Precizez din capul locului că am susţinut întotdeauna şi susţin în continuare că alegerea primarilor într-un singur tur este profund nedemocratică şi de natură să fixeze la putere partidele mari, motiv pentru care ele au şi introdus acest sistem. Deşi este evident că nu de dragul democraţiei susţine PNL cu atâta îndârjire revenirea la alegerile în două tururi, ci pentru că ştie că dacă se păstrează acest sistem va pierde la scor alegerile, sper că în cele din urmă va reuşi să impună, indiferent cum, alegerile în două tururi. Totodată însă, nu pot să nu remarc ipocrizia incredibilă a noilor liberali care aruncă valuri de lozinci despre reformarea clasei politice cerută de societatea civilă, primul pas spre aceasta fiind alegerile în două tururi, care ar permite şi partidelor noi să se afirme cât de cât, să dea şanse unor tineri care nu au apucat să fie pervertiţi. Ce să vezi însă: candidaţii aşa zisului PNL sunt exact primarii pe funcţii, aşa-numiţii baroni sau minibaroni locali; nici urmă de oameni noi. Foştii PDL-işti şi foştii PNL-işti sunt de neclintit. Ce mai contează că primarii sunt aleşi într-un singur tur sau în două tururi dacă ei defilează în continuare cu relicvele? Concluzia este clară:
oamenii tineri şi partidele ne­corupte sunt singurele care pot reforma clasa politică, iar nu mastodonţii politici pe care
nu-i interesează decât să rămână la butoanele puterii şi în preajma resurselor, împotriva voinţei cetăţenilor”, spune Ion Stan.

Recomandările redacției