danciulescuLa o zi după ce Flavius Stoican a anunţat că pleacă de la Dinamo, conducerea clubului l-a numit în funcţia de antrenor principal pe directorul general al clubului, Ionel Dănciulescu. Acesta va conduce echipa până la finalul turului. Danciu-gol va sta pe bancă în următoarele 3 meciuri din Liga 1 şi în meciul din sferturile de finală ale Cupei Ligii, cu U Cluj.
Ionel Dănciulescu, 37 de ani, este la prima experienţă ca antrenor principal. Până astăzi, acesta ocupase funcţia de director general al „roş-albilor”. În istoria recentă a fotbalului românesc, este a cincea astfel de trecere spectaculoasă dintr-o funcţie de conducere în club în cea de antrenor direct răspunzător de rezultatele echipei. În 2003, Răzvan Lucescu a renunţat la postul de vicepreşedinte la Rapid pentru a prelua banca tehnică a echipei. Marius Lăcătuş a procedat la fel la Steaua în 2009, revenind la club ca antrenor după ce în 2008 părăsise funcţia de preşedinte. Luna trecută, Gică Hagi
şi-a demis antrenorul de la Viitorul, pe Argeş Vintilă, asumându-şi, pe lângă funcţia de patron, şi pe cea de antrenor. De asemenea, tot luna trecută, Anghel Iordănescu a fost convins să-şi asume, pe lângă funcţia de director tehnic al FRF, şi rolul de antrenor principal al Naţionalei, odată cu plecarea lui Piţurcă în Arabia Saudită. Proaspătul antrenor de la Dinamo, Ionel Dănciulescu, este deţinătorul recordului de meciuri disputate în Liga 1 la fotbal, cu 515 partide jucate de-a lungul a 20 de ani, în intervalul 1993-2013. De asemenea, el este pe locul doi în clasamentul all-time al golgheterilor din campionatul României, cu 214 goluri. Deţinătorul recordului absolut este un alt dinamovist, Dudu Georgescu – 252 de goluri. Dănciulescu şi-a început cariera de jucător la Electroputere Craiova, iar în 1995 a fost transferat de Dinamo. A jucat două sezoane pentru „câini”, apoi a evoluat un an în Turcia, pentru a se întoarce în 1998 să joace la Steaua. Din 2002 a revenit la Dinamo, unde a rămas şapte sezoane. Ultimul sezon ca jucător la Dinamo a fost în perioada 2010-2013.

Recomandările redacției